ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η Μαρία Στυλιανή στο αμαξίδιο περιτριγυρισμένη από την αγάπη των συμμαθητών στέλνε ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης!

Tις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου εισπράττοντας πολλά Like και σχόλια ενθάρρυνσης κάνει η ανάρτηση της Κατερίνας Μάρκου, μαμάς της υπέροχης Μαρίας Στυλιανής που έχει εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εγκεφαλικής Παράλυσης στέλνει  μήνυμα ενθάρρυνσης στους γονείς παιδιών ΑμεΑ αλλά και αποδοχής σε όλους εμάς.

Εξηγεί πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να έχουν ενσυναίσθηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο και να μην τα μεγαλώνουμε με παρωπίδες. 

Τα παιδιά ΑμεΑ αξίζουν την αγάπη, την αποδοχή και την κατανόησή μας καθώς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους. Ας σταματήσουμε να τα αντιμετωπίζουμε ως κάτι διαφορετικό και τελείως ξένο για εμάς και ας ανοίξουμε επιτέλους την αγκαλιά μας για να εντάξουμε εμπράκτως τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις ζωές μας. Γιατί όπως εύστοχα λέει και η φράση “ Σε ένα κόσμο για λίγους δε χωράει κανείς”.

Η ανάρτηση της μαμάς που είναι ένα μήνυμα συμπερίληψης

Εκμεταλλευόμενη την χθεσινή παγκόσμια ημέρα εγκεφαλικής παράλυσης σας παραθέτω αυτή την φωτογραφία. Αυτη η φωτογραφία μας δείχνει αυτό που ζητάνε όλοι οι άνθρωποι με οποιοδήποτε μορφή αναπηρίας και ανεξάρτητου ηλικίας,την συμπερίληψη.

Ναι ,μεν είναι διαφορετικοί αλλά είναι ίσοι. Νιωθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την χαρά που νιώθει το παιδί μου που ένα ολόκληρο σχολείο την έχει αποδεχτεί μη βλέποντας το αμαξίδιο ως πρόβλημα.

Ολα τα παιδιά από την πρώτη δημοτικού έως και την έκτη καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί της συμπεριφέρονται με σεβασμό και αγάπη όπως αξίζει άλλωστε σε κάθε παιδί. Δεν βλέπουν ένα διαφορετικό από εκείνα παιδί αλλά την Μαρία Στυλιανή.

Υπαρχει ελπίδα όσο αφήνουμε εμείς οι ενήλικες τα παιδιά μας να βλέπουν τον κόσμο με την δική τους ματιά

Το post της μαμάς

infokids.gr

The post Η Μαρία Στυλιανή στο αμαξίδιο περιτριγυρισμένη από την αγάπη των συμμαθητών στέλνε ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης! appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Όταν η ψυχή «ξεσπά» στο σώμα

admin

15 μεγάλες αλήθειες για τον έρωτα και τις σχέσεις

admin

Σταμάτησε να κάνει δουλειές στο σπίτι, αφού ο άντρας της δεν τις εκτιμούσε, μετά από μέρες το σπίτι ήταν κάπως… έτσι – ΦΩΤΟ

admin