ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η μουσική ως κοινωνός ειρήνης”: Συναυλίες μουσικής δωματίου από την ΚΟΘ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δύο αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, ο Ισραηλινός βιολίστας Guy Ben Zioni και η Ιρακινή πιανίστα Diana Al- Hassani, συμπράττουν και μεταδίδουν ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, με έργα για βιόλα και πιάνο των Σούμαν και Μπραμς, αλλά και γνωστών Ισραηλινών και Αράβων δημιουργών, στην αποψινή συναυλία στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του νέου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του ΥΠΠΟ και ο διευθυντής της Ορχήστρας Σίμος Παπάνας, μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 για τη μουσική που ενώνει τους ανθρώπους και την εκπληκτική ακουστική του συγκεκριμένου χώρου, του Μουσείου.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται συναυλίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όμως είναι η πρώτη φορά που οι δυο μεγάλοι πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για το φεστιβάλ. “Ο σκοπός μας είναι να αναβαθμίσουμε και να απλώσουμε αυτήν την δραστηριότητα” δήλωσε ο κ. Παπάνας, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις συναυλίες αυτού του κύκλου.

Τέλος, μίλησε και για τη συνεργασία και τη σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών της αποψινής συναυλίας, του Ισραηλινού Guy Ben Zioni και της Ιρακινής  Diana Al- Hassani, που όταν βρέθηκαν μαζί μοιράστηκαν ιστορίες από την παιδική τους ηλικία δείχνοντας εμπράκτως ότι η μουσική συνύπαρξη δύο διαφορετικών κόσμων είναι ευκολότερη από το “να βάλεις δύο πολιτικούς στο ίδιο τραπέζι”.

Περισσότερα για την αποψινή συναυλία διαβάστε εδώ.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΕύα Κουσιοπούλου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *