Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Παρτίζαν γείωσε τα… όνειρα των Πρωταθλητών!

 

Μετά από ένα ματς για… γερά νεύρα, η Παρτίζαν κατάφερε να επικρατήσει με 94-87 επί της Αναντολού Εφές και έτσι έβαλε… δύσκολα στους Τούρκους και στον “αγώνα δρόμου” που κάνουν για να εισέλθουν στην οκτάδα.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Παρτίζαν, η οποία επικράτησε με 94-87 επί της Αναντολού Εφές για την 29η “στροφή” της Euroleague. Με τη νίκη αυτή, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέβηκε στο 15-14, ενώ η ομάδα του Ερκίν Αταμάν υποχώρησε στο 14-15 και έχασε σημαντικό “έδαφος” στο “κυνήγι” των πλέι οφ της διοργάνωσης.

O αγώνας

Η Εφές ξεκίνησε την αναμέτρηση “ζεστή” και προηγήθηκε σύντομα με 10-2 (4′) έχοντας πρωταγωνιστές της τον Μπράιαντ και τον Ντάνστον. Η Παρτίζαν “κόλλησε” επιθετικά, με αποτέλεσμα το σύνολο του Εργκίν Αταμάν να βρει χώρους και σκοράρισμα από τους Μίτσιτς και Κλάιμπερν για το +17 (23-6, 8′). Στο τέλος της πρώτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι “έτρεξαν” ένα 5-0 σερί με τους Έξουμ και Αβράμοβιτς, μειώνοντας σε 23-11, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βελτίωσε αισθητά την εικόνα της και στις δυο μεριές του γηπέδου στην αρχή της δεύτερης περιόδου, “τρέχοντας” ένα 6-0 (23-17, 13′) σερί με πρωτεργάτες της τον ΛεΝτέι και τον Λεσόρ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν επιθετική “ξηρασία”, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Σέρβοι και με ενέργειες των Νάναλι και Πάντερ, κατάφεραν να ανακτήσουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς (32-33, 18′). Ο Πλάις με ατομική ενέργεια μείωσε στο καλάθι (37-39) και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με ένα γρήγορο 5-0 σερί (37-44, 22′) ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο η Παρτίζαν, όμως στη συνέχεια οι Τούρκοι απάντησαν με ένα “ξέσπασμα” των Μίτσιτς, Κλάιμπερν και Μπράιαντ, ανακτώντας το προβάδισμα στον αγώνα (48-47, 25′). Ο Αβράμοβιτς αποτέλεσε παίκτη “κλειδί” για τους Σέρβους, κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ στην τρίτη περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με ισχνό προβάδισμα για τους γηπεδούχους (64-63) μετά από καλάθι του Λεσόρ.

Παρά την καλή εκκίνηση της τέταρτης και τελευταίας περιόδου από τους Τούρκους, η Παρτίζαν βρήκε σύντομα τις λύσεις για να… διαλύσει την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Πάντερ με δυο διαδοχικά τρίποντα και ο Λεσόρ με την κυριαρχία του στη ρακέτα της Εφές, “εκτόξευσαν” τη διαφορά στο +15 (72-87, 37′). Οι Πρωταθλητές προσπάθησαν να φτάσουν στην ανατροπή, όμως δεν είχαν την ενέργεια και έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να επιβληθεί με 97-84 στην έδρα της Εφές για την 29η αγωνιστική της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 37-39, 64-63, 84-97

Ακολουθούν…
Αναντολού Εφές: Εκτός με Άλμπα Βερολίνου (23/03)
Παρτίζαν Βελιγραδίου: Εντός με Ολυμπιακό (24/03)

Περισσότερα σε λίγο…


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τετράδα ο ΠΑΟΚ έθεσε εκτός Ευρώπης τον Απόλλων Σμύρνης

admin

Φαλ: «Μείναμε ενωμένοι, δεν τα παρατήσαμε και είμαι περήφανος»

admin

Κάνααν: «Μείναμε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα»

admin