ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη αντίδραση των γονιών του Άλκη Καμπανού στην εισαγγελική πρόταση για ενοχή των 12 κατηγορούμενων

«Λυπάμαι πραγματικά, έχουμε 12 νέα παιδιά, που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν “ανορθόδοξο πόλεμο” η νίκη σημαίνει καταδίκη». Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την μαραθώνια αγόρευσή της – κράτησε τρεις μέρες – η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την καταδίκη και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που τέλεσαν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Δηλώσεις των γονιών του Άλκη

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση, ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός δήλωσε: «Η εισαγγελέας ήταν καταιγιστική, συγκλονιστική. Έκανε το καθήκον της, το λειτούργημά της, ήταν άψογη». Από την πλευρά της η μητέρα του 19χρονου, Μελίνα Κακουλίδου, ανέφερε: «Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς, όπως η κα. Κλιάμπα, και ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία στην Ελλάδα. Όχι άλλη ατιμωρησία».

Η πρόταση της εισαγγελέα

Ανάλογα με την περίπτωση και τον βαθμό συμμετοχής στην τέλεση του άγριου οπαδικού επεισοδίου, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα εισηγήθηκε προς τους δικαστές να κηρυχθούν ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τις εξής πράξεις:

-Ο 1ος κατηγορούμενος, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ιθύνοντα νου» της επίθεσης, για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη, ηθική αυτουργία στις απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος των δύο φίλων του, ηθική αυτουργία σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

-Οι 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 7ος, 9ος, 11ος, 12ος για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φίλου του και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρους του δεύτερου φίλου, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή-χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

-Ο 10ος για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή- χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

-Οι 6ος και 8ος, που κατά την εισαγγελική πρόταση δεν πρόλαβαν να φτάσουν στον τόπο του φονικού, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη και συνέργεια σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες (των φίλων του), συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

«Δράμα σφραγισμένο με θάνατο»

Τεκμηριώνοντας την πρότασή της, η εισαγγελέας ανέφερε πως όλοι οι κατηγορούμενοι «ξεκίνησαν να σκοτώσουν και το πέτυχαν, συμμετείχαν με τον ίδιο ανθρωποκτόνο δόλο», ενώ σχολιάζοντας τα όπλα που είχαν μαζί τους (όπως δρεπάνι, μαχαίρια, “κάραμπιτ”, πτυσσόμενα γκλοπ, στειλιάρια κλπ.), σχολίασε ότι «με αυτά ορμάς σαν αγρίμι, σαν θηρίο για να αφαιρέσεις ανθρώπινες ζωές».

«Μη σας ξεγελάει αυτό το προσωπείο- το αληθινό πρόσωπο είναι αυτό που είδαμε στα βίντεο της δικογραφίας» είπε η κ. Κλιάμπα, κάνοντας λόγο για «δράμα» με σκηνοθέτη τον 1ο κατηγορούμενο και πρωταγωνιστές τους υπόλοιπους 11. «Ένα δράμα σφραγισμένο με θάνατο και χειροκρότημα- το δικό τους χειροκρότημα (σ.σ. επειδή οι ίδιοι πανηγύριζαν για το «κατόρθωμά» τους, όπως ανέφερε)» είπε η κα. Κλιάμπα.

Συνέχεια δίκης με αγορεύσεις συνηγόρων

Η διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την αγόρευση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέρες. Η δίκη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας των δικαστών, ένα μήνα προτού ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *