Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Τζιρόνα έβαλε… τρικλοποδιά στην Μπαρτσελόνα

 

Η ομάδα του Μίτσελ πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στο “Καμπ Νου” και ανάγκασε την Μπαρτσελόνα να… κολλήσει στο 0:0, για την 28η αγωνιστική της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Βιγιαρεάλ και να διευρύνει τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση. Οι “μπλαουγκράνα” είδαν την Τζιρόνα να τους κρατά στο 0:0, αλλά κατάφεραν να ανοίξουν τη… ψαλίδα στους 13 βαθμούς από τους Μαδριλένους.

Οι Καταλανοί έδειξαν διάθεση να κυριαρχήσουν από τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις στο 5ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Γκαζανίγκα. Ο Λεβαντόφσκι έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Τζιρόνα. Εν συνεχεία, η ομάδα του Τσάβι κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει με αξιώσεις, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει επιτυχώς τους χώρους. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 36ο λεπτό. Ο Ραφίνια πήρε την μπάλα μέσα στην πρειοχή του Γκαζανίγκα, αλλά σούταρε απομακρύνθηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αραούχο άγγιξε το 1:0, βλέποντας τον Γκαζανίγκα να αποσοβεί τον κίνδυνο στην προσπάθειά του. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, παρά την υπεροχή της Μπαρτσελόνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 47′, οι “μπλαουγκράνα” απείλησαν ξανά, με τον Έρικ Γκαρθία να πιάνει την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ραφίνια, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 55′, η Τζιρόνα κόντεψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Καστεγιάνος έγινε αποδέκτης μίας εκπληκτικής πάσας, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ κι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Τερ Στέγκεν. Εν συνεχεία, οι αλλαγές των δύο ομάδων δεν άφηναν την αναμέτρηση να αποκτήσει ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 72′, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με αξιώσεις στην εστία των Καταλανών και ο Αραούχο άγγιξε το… αυτογκόλ, αλλά εν τέλει παραχώρησε κόρνερ. Η ομάδα του Τσάβι ενέτεινε τις πρσοπάθειές της για να παραβιάσει την εστία του Γκαζανίγκα, αλλά η Τζιρόνα αντιστεκόταν σθεναρά. Εν τέλει, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και οι δύο ομάδες αποκόμισαν από έναν βαθμό.

ΓΚΟΛ:-
Κίτρινες: 32′ Καστεγιάνος, 77′ Στουάνι
Κόκκινη:-
Δοκάρι:-

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Γκαρθία, Μπαλντέ, Κουντέ, Μπουσκέτς, Γκάβι, Ρομπέρτο (46′ Κεσιέ), Ραφίνια (75′ Άλμπα), Φάτι (68′ Τόρες), Λεβαντόφσκι

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκαζανίγκα, Μπουένο, Λόπεθ, Μαρτίνεθ, Ερνάντεθ, Ρομέου, Γκαρθία (46′ Α. Γκαρθία), Μαρτίν (85′ Βαλέρι), Τσιγκάνκοφ (71′ Ρικέλμε), Βίγια (60′ Κόουτο), Καστεγιάνος (60′ Στουάνι)

Ακολουθούν…
Μπαρτσελόνα: Εκτός έδρας με Χετάφε (16/4)
Τζιρόνα: Εντός έδρας με Έλτσε (16/4)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga, κάνοντας κλικ εδώ.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Η Γουέστ Χαμ “έσβησε” τις ελπίδες της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα

admin

Συνεχίζονται οι απολογίες | Προφυλακιστέος ένας 31χρονος εκ των ηγετικών στελεχών | Τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι (video)

admin

Πήρε το εισιτήριο για Βελιγράδι η Δρασίδου

admin