Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Τσέλσι άφησε πικρή… γεύση στα “ζαχαρωτά”

 

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 1-0 της Έβερτον στο “Γκούντισον Παρκ” και έκανε νικηφόρα πρεμιέρα στη νέα αγωνιστική περίοδο της Premier League.

Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε στην τελική προσπάθεια, ωστόσο κατάφερε να πάρει τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Έβερτον. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ δημιούργησε συνθήκες για να απειλήσει ανά διαστήματα, αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με καλό ρυθμό για τις δύο ομάδες και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους “μπλε”. Στο 7ο λεπτό και στην προσπάθεια του Πίκφορντ να γλιτώσει το κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Χάβερτς και εκείνος πάτησε περιοχή και πλάσαρε από δύσκολη θέση, δίχως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Μετά από διακοπή οκτώ λεπτών, λόγω τραυματισμού του Γκόντφρι, το ματς συνεχίστηκε και αναζητούσε εκ νέου τον ρυθμό του. Στο 24′, η Έβερτον έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μικολένκο έβγαλε τη σέντρα, ο Ταρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά και ο Μεντί απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το ματς κύλησε με αργό ρυθμό στη συνέχεια, καθώς οι δύο ομάδες ήταν… νωχελικές στο παιχνίδι τους. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι, ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, λίγο πριν το σφύριγμα του διαιτητή για να οδηγηθούν οι παίκτες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι “μπλε” συνέχισαν να διατηρούν την κατοχή, αλλά τα “ζαχαρωτά” είχαν την πρώτη καλή στιγμή. Στο 52′, ο Ιγουόμπι έστρωσε την μπάλα στον Ντουκουρέ, ο οποίος σούταρε αλλά τον νίκησε ο Μεντί. Εν συνεχεία, ο Χόλγκεϊτ πήρε το ριμπάουντ, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σενεγαλέζου γκολκίπερ. Η επόμενη αξιοσημείωτη τελική στο παιχνίδι, ήρθε στο 72ο λεπτό για την Έβερτον. Ο Γκόρντον άνοιξε εξαιρετικά τον χώρο για τον Μικολένκο, ο οποίος πάτησε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Ντέλε Άλι δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός. Στο 82′, η Τσέλσι έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Κουκουρέγια γύρισε την μπάλα, ο Στέρλινγκ σούταρε και ο Μικολένκο πρόλαβε να επέμβει με τάκλιν για να στείλει την μπάλα κόρνερ. Τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το 1-0 παρέμεινε και η Τσέλσι μπήκε με το… δεξί στις υποχρεώσεις της για την Premier League.

ΓΚΟΛ: 45+9′ Ζορζίνιο (πέναλτι)

Κίτρινες: 45+8′ Μίνα, 80′ Μικολένκο / 56′ Τζέιμς, 90+10′ Κουκουρέγια

Έβερτον (Φρανκ Λάμπαρντ): Πίκφορντ, Πέτερσον, Ταρκόβσι, Μίνα (70′ Βινάγκρε), Γκόντφρι (18′ Χόλγκεϊτ), Μικολένκο, Γκρέι, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι, ΜακΝιλ (61′ Άλι), Γκόρντον

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Κουλιμπαλί (75′ Κουκουρέγια), Τζέιμς (64′ Λόφτους-Τσικ), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (65′ Πούλισικ), Στέρλινγκ, Χάβερτς (74′ Μπρόχα)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποσύρθηκε από το Masters της Μαδρίτης ο Τζόκοβιτς

admin

Στον τελικό της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

admin

Τζολάκης: Η μεγάλη βραδιά που το παιδί έγινε άνδρας

admin