Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Χετάφε δεν παρέδωσε τα… όπλα!

 

Η ομάδα του Κίκε Φλόρες βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε ισάριθμες να ισοφαρίσει, με το τελικό 2-2 απέναντι στην Μπιλμπάο να της δίνει έναν πολύτιμο βαθμό.

Χετάφε και Αθλέτικ Μπιλμπάο χάρισαν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, με το τελικό 2-2 να αφήνει περισσότερο… ικανοποιημένη την ομάδα του Κίκε Φλόρες. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν δύο φορές το προβάδισμα, στο 2′ και στο 62′, όμως οι γηπεδούχοι είχαν ισάριθμες απαντήσεις, με τον Αλένια να έχει γκολ και ασίστ.

Στους 9 βαθμούς ανέβηκε η Χετάφε και στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, με τους Βάσκους να παραμένουν στην έκτη θέση και στους 18 βαθμούς.

Ο αγώνας

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς η Μπιλμπάο προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Ερέρα να σεντράρει στην περιοχή και τον αμαρκάριστο Ινιάκι Γουίλιαμς να πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ για το 0-1. Άμεσα η Χετάφε, που καιγόταν για βαθμούς στην αναμέτρηση, ανέβασε ψηλά τις γραμμές της και πίεση την ομάδα του Βαλβέρδε.

Η ισοφάριση ήρθε στο 27′, με τον Αλένια να παίζει το ένα-δύο με τον Ουνάλ και να εκτελεί υποδειγματικά εντός περιοχής, μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Σιμόν για το 1-1. Οι Μαγιοράλ και Ινιάκι έχασαν τις επόμενες ευκαιρίες, μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με το σκορ να μην αλλάζει.

Στο 51′ ο Σιμόν κάνει τρομερή επέμβαση απέναντι στον Ουνάλ, με τον Ραούλ Γκαρθία να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην Μπιλμπάο. Στο 62′ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έγινε αποδέκτης της τρομερής ενέργειας του Νίκο Γουίλιαμς και δεν αστόχησε απέναντι στον Σόρια για το 1-2.

Η Χετάφε όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 76′ με τον Μουνίρ, που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο ισοφάρισε. Ο Αλένια ήταν ο δημιουργός, με τον επιθετικό της Χετάφε να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σιμόν και να ευστοχεί για το 2-2. Οι δύο ομάδες από εκεί και μετά έδειχναν να “συμβιβάζονται” με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τους παίκτες του Κίκε Φλόρες να επιστρέφουν δύο φορές από την “κόλαση” για το τελικό 2-2.

Γκολ: 27′ Αλένια, 76′ Μουνίρ / 2′ Ι. Γουίλιαμς, 62′ Ραούλ Γκαρθία

Κίτρινες: 14′ Ιγκλέσιας, 19′ Σουάρες, 25′ Ντουάρτε, 31′ Αλένια, 45+1′ Μάτα, 45+1 Φλόρες, 90+1′ Αλγκόμπια / 18′ Σανκέτ, 64′ Ερέρα, 80′ Ζαράγκα, 90+2′ Μαρτίνες

Χετάφε (Κίκε Φλόρες): Σόρια, Σουάρες, Τζένε, Μίτροβιτς, Ντουάρτε, Ιγκλέσιας (72′ Ανχιλέρι), Αλένια (85′ Αλγκόμπια), Μίγια, Μαξίμοβιτς (73′ Μουνίρ), Ουνάλ (90+3′ Λατάσα), Μαγιοράλ (85′ Πορτού).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σιμόν, Ντε Μάρκος (55′ Μπερκίκε), Βιβιάν, Μαρτίνες, Λέκουε, Ερέρα (74′ Ντ. Γκαρθία), Βέσγκα, Ν. Γουίλιαμς (74′ Ζαράγκα), Σάνκετ ( 56′ Ρ. Γκαρθία), Μουνιαΐν (56′ Μπερενγκέρ), Ι. Γουίλιαμς.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ταβάρες: «Στόχος μου να μείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης»

admin

Εθνική Ελλάδας: «Ένα πέναλτι και μια πρόκριση μπορεί να χαθεί, η ελπίδα δεν θα χαθεί ποτέ»

admin

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

admin
Translate »
×