ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Στουτγκάρδης από τους Έλληνες ομογενείς

Αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες, -2 έφθασε το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο, και παρέα με την Χ. Σάμου, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, βγήκαν στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πρωτεύουσας του κρατιδίου της Βάδης Βιρτεμβέργης των 160.000 ομογενών για να μας μεταφέρουν το κλίμα.
Θεματοφύλακας των Γερμανικών γιορτών, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Στουτγάρδης, που μετρά αιώνες ζωής στο ιστορικό της κέντρο, με το μεσαιωνικό παλάτι, τους πύργους, το κάστρο και την μπαρόκ αισθητική, άπλωσε 3.500 χιλιάδες μέτρα λαμπάκια… στολίστηκε με 22.500 led φωτάκια, και τρεις ολόκληρες εβδομάδες πριν, φωταγώγησε το 75χρονο δέντρο των 22 μέτρων ύψους, καλωσορίζοντας εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο αλλά και τους 16.000 ομογενείς μας που ζουν μόνιμα εδώ (160.000 είναι στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης)…
“Η Αγορά, χρησιμοποιεί απ` το 2014, μέχρι σήμερα ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μ` αποτέλεσμα το διάστημα αυτό να έχει εξοικονομήσει 60% σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα”
Ανάμεσα στους μελωδούς φιλαρμονικών και χορωδιών, που στολίζουν φως Γεννήσεως, απ’ την “Παιδική Παραμυθοχώρα” με τη Φάτνη και το τρενάκι, ως τους πάγκους με τα λαμπιόνια, τις ξύλινες φιγούρες, τα λαχταριστά παραδοσιακά μπισκότα καρδιάς, τα χειροποίητα κεριά και τις σοκολατένιες λιχουδιές, παραγωγοί και μικροπωλητές στο Στουτγκαρτερ Βάϊναχτσ-μαρκτ, παρά την κρίση, είδαν τον κόσμο με αγοραστική διάθεση και χαμόγελα να ψωνίζει
Είναι μια αγορά που κάθε χρόνο έρχονται 3,5-4 εκατομμύρια επισκέπτες, έχει 200 περίπτερα, 5200 εργαζομένους και το παιδικό χριστουγεννιάτικο χωριό που υπάρχει ένα τρένο με ατμό όπου μπορούν τα παιδάκια να κάνουν τις βόλτες τους.
Όσο για τις τιμές… τσιμπημένες σε σύγκριση με πέρσι… με το “γκλούβαιν” να σκαρφαλώνει ένα ευρώ παραπάνω. H τιμή του κυμαίνεται στα 4.5 ευρώ, έχει δηλαδή αυξηθεί κατά ένα ευρώ σε σύγκριση με την τελευταία φορά κι αυτή η αύξηση σχετίζεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού στη Γερμανία, αλλά και με τις πιο ακριβές πρώτες ύλες.

Χ. Σάμου

 

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *