Η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης Μαγειρικών Σκευών στη Θεσσαλονίκη

Με παλιές κατσαρόλες, φθαρμένες κουτάλες, ταψιά, πιάτα και άλλα σκεύη κεραμικά, γυάλινα, πλαστικά, που «ξεχνιούνται» συνήθως σε ντουλάπια και μένουν αχρησιμοποίητα γέμισε ο αύλειος χώρος του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετατράπηκε σε μια μεγάλη κουζίνα όχι ως χώρος μαγειρικής αλλά ως χώρος ανακύκλωσης.
Είναι η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης Μαγειρικών Σκευών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιώσιμης Γαστρονομίας.
Τα φθαρμένα μαγειρικά σκεύη τοποθετήθηκαν σε ένα μεγάλο πράσινο G – λογότυπο ένταξης του δήμου Θεσσαλονίκης στο δίκτυο δημιουργικών πόλων της UNESCO- ώστε να τα παραλάβει η Διεύθυνση Ανακύκλωσης. Ως επιβράβευση, οι πολίτες έλαβαν δώρο έναν βασιλικό.
Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης προβάλει και το οικολογικό της πρόσωπο με τη σωστή διαχείριση πρώτων υλών και πόρων.
Μια μικρή κίνηση από τον καθένα μας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης πόλης.
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη