Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θέος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Η ομάδα σου δίνει την ταυτότητα, αλλά η Εθνική το διαβατήριο»

 

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων, Τάσος Θέος, που πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα», με τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Η Ελλάδα νίκησε 1:0 την Ιρλανδία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το Euro 2023, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στη Μάλτα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιστρέφει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά το 2015!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για όλη την προσπάθεια. Δώσαμε ένα μήνυμα προς όλους, ότι η Ελλάδα έχει και ποιότητα και ταλέντο και μπορεί να ανταποκριθεί σε ψηλά σκαλοπάτια. Έβγαλαν ποιότητα τα παιδιά, που είναι πολύ καλό γκρουπ. Όλοι το 2004 και το 2005 κι ένας το 2006. Πρέπει να τα προσέξουμε τα παιδιά, να τους δώσουμε χώρο. Γιατί μπορούν να ανταποκριθούν και γιατί οι ομάδες τους θα έχουν κι αυτές όφελος».

«Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε παιδιά όπως ο Τσιμίκας και άλλοι, που τα είχαμε δουλέψει παλιά και προοδεύουν. Υπάρχουν ταλέντα που χάνονται γιατί η λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αξιοποιεί αυτά τα παιδιά και δεν υπάρχουν σωστές συνθήκες για να δείξουν το ταλέντο τους και να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Ακόμα και το 2015 που συμμετείχαμε στα τελικά, ήταν επειδή είχαμε πάρει τη διοργάνωση. Έχουμε 13 χρόνια να περάσουμε στα τελικά. Δουλεύουμε 3-4 χρόνια με ένα πλάνο που έχει αναπτύξει ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, ο κύριος Κωνσταντινίδης μαζί με τον συντονιστή των Εθνικών ομάδων, τον κύριο Γεωργάτο. Μια επιτυχία, ανοίγει τον δρόμο και μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να ανταποκριθεί απέναντι και σε μεγάλες ομάδες».

«Έχουμε και παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό. Κάποιοι έχουν τραυματιστεί και δεν ήταν εδώ, ήταν στην πρώτη φάση, που κάναμε νίκες και τελειώσαμε μάλιστα αήττητοι. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ μας έδιναν συγχαρητήρια για το ποδόσφαιρο που παρουσίασαν αυτά τα παιδιά. Είναι σημαντικό να το λένε κι αυτοί, άνθρωποι που ξέρουν, ότι παίξαμε καλά, επιθετικό ποδόσφαιρο και ότι έχουμε ποιότητα».

«Είμαστε μια οικογένεια. Έχουμε πολύ καλό κλίμα και ξαναλέω, ποιότητα. Πολύ καλή ποιότητα παικτών. Και με βάση όλα αυτά, παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα μέσα από αυτές τις διοργανώσεις».

«Έχει βελτιωθεί το επίπεδο. Θέλουμε όμως και καλύτερε συνθήκες στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Από γήπεδα, από συμμετοχές κι όλα αυτά. Όπως λέω στα παιδιά οι ομάδες δίνουν την ταυτότητα, αλλά το διαβατήριο το δίνει η Εθνική ομάδα. Εκεί καταλαβαίνουν πιο πολλά τα παιδιά. Βλέπουν πως είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο και καταλαβαίνουν. Γιατί μέσα από τις ομάδες τους δεν παίρνουν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε και πρέπει να το τονίσω αυτό. Να τους εμπιστευθούν οι ομάδες τους. Θα έχουν κι αυτές όφελος, αλλά και η εθνική».

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση αυτή. Το πώς παρακολουθούμε τα παιδιά, από όλη την Ελλάδα. Εκεί είναι το ποδόσφαιρο, σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Το υγιές ποδόσφαιρο. Στο πρόγραμμα με τις μεικτές λοιπόν, με βάση το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο κύριος Κώστας Κωνσταντινίδης, πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα και παρακολουθούμε τις Ενώσεις. Κάνουμε και μια προπονητική μονάδα όλοι οι προπονητές των Εθνικών ομάδων, τους βλέπουμε από 14-15 χρονών. Μας βοηθάει να έχουμε εικόνα. Στα 16-17 τους χρόνια πάντως, κατά 90% φεύγουν σε μεγάλες ομάδες. Αλλά πρέπει να βελτιωθεί η δομή, είναι πιο βαθύ το όλο θέμα. Για να μπορούν να στηριχθούν και οι μικρότερες ομάδες από την παραγωγή παικτών. Παρακολουθούμε πάντα, αξιολογούμε και στο τέλος επιλέγουμε τους καλύτερους, γιατί στην Εθνική πρέπει να παίζουν οι καλύτεροι»

«Οι νίκες και οι επιτυχίες καλλιεργούν τον αθλητή. Του δίνουν καλύτερη ψυχοσύνθεση και βλέπει αντιπάλους από μεγάλα πρωταθλήματα, ότι μπορούν να τους κοντράρουν και να τους κερδίζουν».

«Τώρα, εδώ που φτάσαμε, θα το απολαύσουμε στην Μάλτα, αλλά θα διεκδικήσουμε κι ότι μπορούμε. Έχουμε ποιότητα, το ξαναλέω. Είναι πολύ δυνατό. Το πιστεύουμε και θα πάμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τελευταίο βίντεο που δείξαμε στα παιδιά πριν φύγουμε, ήταν το βίντεο με τον τελικό της Κ19, για να τονίσουμε ότι αν με τις εθνικές ομάδες έχεις αποτελέσματα και προκρίσεις, μπορείς να σταθείς στο υψηλό επίπεδο και να έχεις κίνητρο. Και στόχο ότι αύριο μεθαύριο θα παίξω και στην Ανδρών».

«Αφιερώνουμε την πρόκριση στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά που έφυγαν τόσο νωρίς».

Ακούστε την συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:



Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Mε Μπάουμαν η αποστολή του ΟΦΗ για τον Ατρόμητο

admin

Μία αγωνιστική κεκλεισμένων στην ΑΕΚ

admin

Ο Άρης θα τιμήσει τις ομάδες του ’70 και του ’80

admin
Translate »
×