ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Έξαρση σεισμικών δονήσεων – Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες

Αλλεπάλληλες μικρές σεισμικές δονήσεις με χαμηλό εστιακό βάθος γίνονται αισθητές εδώ και περίπου ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο την περιοχή του Χορτιάτη.  Όλες κάτω από 2,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με εξαίρεση την πρώτη στις 28 Δεκεμβρίου που ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών. Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί για το φαινόμενο.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη μετά από επικοινωνία του δημάρχου Ιγνάτιου Καιτεζίδη με τον διευθυντή του εργαστηρίου γεωφυσικής, καθηγητή Κώστα Παπαζάχο.

Ο κ. Παπαζάχος ενημέρωσε τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη ότι οι σεισμικές δονήσεις προέρχονται από το ρήγμα Χορτιάτη-Πανοράματος-Πυλαίας που καταλήγει στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε ο έμπειρος επιστήμονας το ρήγμα χαρακτηρίζεται ως χαμηλής ενεργότητας και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται και με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων και των δημοτικών κτηρίων.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *