ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Ανακούφιση από τη χαλάρωση των μέτρων- Ανάρπαστα τα εμβόλια στους ηλικίας 25-29

Η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό συνεχίζεται, ωστόσο, κάποια από αυτά που παραμένουν σε ισχύ προκαλούν αντιδράσεις. Για παράδειγμα, από την 1η Ιουλίου αυξάνονται οι καλεσμένοι στους γάμους από τα 100 στα 300 άτομα αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Κατά μία ώρα παρατείνεται από αύριο 12/6/2021, η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ μπαίνει και μουσική στην εστίαση από το Σάββατο, μαζί με πληρότητα σε θέατρα και συναυλίες μέχρι 75%.  Τη Δευτέρα 14/6 ξεκινούν και οι πανελλαδικές χωρίς να έχει λυθεί στη Θεσσαλονίκη το από πού θα προμηθευτούν υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί τα self tests τους.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΓΕΛ αρχίζουν την Δευτέρα 14 Ιουνίου, η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προϋποθέτει τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.
Την ίδια ώρα, ανάρπαστα γίνονται τα εμβόλια στους νέους, ηλικίας 25-29 ετών που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού, ενώ, το προσεχές διάστημα, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τους 18-24. 70.000 ραντεβού κλείστηκαν σε μία Ημέρα για τις ηλικιακές ομάδες  25-29 ετών. Τέλος Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατάκοιτων πολιτών.
Η διεύρυνση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι υπό συζήτηση αλλά και οι διευκολύνσεις  που θα δίνονται στους πλήρως εμβολιασμένους.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Μπέλλα Θεριού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *