Θεσσαλονίκη: Ευφάνταστα πιάτα με μπλε καβούρι στη Νέα Παραλία

Έρχεται αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου το φεστιβάλ μπλε καβουριού στη Θεσσαλονίκη.
Την Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τουρισμού του δήμου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μπλε Καβουριού στη Νέα Παραλία.
Όπως λένε ο Βασίλης και ο Τζόναθαν, οι σεφ που θα δημιουργήσουν ευφάνταστα πιάτα με μπλε καβούρι, αυτό το είδος είναι πολύ νόστιμο και πιο γλυκό στη γεύση σε σχέση με το κανονικό, ενώ δεν το συναντά κανείς στις ελληνικές θάλασσες αλλά στην Ιαπωνία.
Στόχος είναι η διάδοση της κατανάλωσης του μπλε καβουριού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιώσιμης γαστρονομίας, και η καθιέρωση φεστιβάλ κατανάλωσής τους, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού