ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Ημέρα βιολογικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Screenshot_5

Φρούτα, όσπρια, κρασιά και μαγειρεμένα φαγητά στήθηκαν για την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δόθηκαν 1.000 τσάντες με προωθητικό έντυπο υλικό και δείγματα βιολογικών προϊόντων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της βιολογικής παραγωγής.

Η Ε.Ε στοχεύει ολοένα και περισσότερο στη μετάβαση των Ευρωπαίων πολιτών σε βιολογικά τρόφιμα και βιολογική παραγωγή. Έχει θέσει ως στόχο έως το 2030 να καλλιεργεί τουλάχιστον το 25% της γεωργικής γης με βιολογικές μεθόδους.

Η Ελλάδα καταγράφει σημαντική πρόοδο όσο αφορά τη βιολογική παραγωγή. Από το 2014 έως το 2022, οι εκτάσεις βιολογικών καλλιεργειών σχεδόν τριπλασιάστηκαν και ο αριθμός κτηνοτρόφων που παράγουν βιολογικά προϊόντα έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά, με τα καταμετρημένα ζώα να ανέρχονται σε 2,8 εκατομμύρια.

Ρεπορτάζ: Παρασκευή Αλμαλιώτη

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *