Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Κανονικά λειτουργούν τα χειρουργεία της Καρδιοχειρουργικής στο Παπανικολάου

Screenshot_2

Μέρα παρά μέρα πραγματοποιούνται επεμβάσεις καρδιάς και πνευμόνων στην Καρδιοχειρουργική του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η διαχρονική έλλειψη των αναισθησιολόγων σχεδόν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχει οδηγήσει σε πολυήμερες αναμονές για τους ασθενείς, ωστόσο παρά τις ελλείψεις το νοσοκομείο φρόντισε σε αυτό το τμήμα να γίνονται τα χειρουργεία με όσο το δυνατόν κανονικό ρυθμό.

Ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης, Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μ.Θ ανέφερε σχετικά: «Άμεσα προβήκαμε σε όλα τα μέτρα για να έχουμε κάλυψη των αναγκών ειδικά για το καρδιοχειρουργικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί δυσλειτουργία σε αυτό. Ταυτόχρονα από τις 27 θέσεις που είναι σε διαδικασία προκήρυξης, οι 4 είναι θέσεις αναισθησιολόγων».

Στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή εργάζονται επτά αναισθησιολόγοι που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 12 κλινικών. Η θωρακοχειρουργική του νοσοκομείου συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια και μόνο τα τελευταία 17 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 7.500 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Σχετικές αναρτήσεις

Τρίκαλα: Μαθητική γιορτή ψηφιακών δεξιοτήτων “Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e -trikala” (video)

admin

Σ. Αγγελούδης: Θα γίνει έλεγχος στατικότητας και επικινδυνότητας σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης

admin

Βίντεο: Γάτα «ναυαγός» μάχεται να γλιτώσει από την πλημμύρα στο Ντουμπάι

admin