ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Μειώνονται τα κρούσματα και οι κλίνες στις ΜΕΘ όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί

Όσο  αυξάνονται οι εμβολιασμοί μειώνονται οι κλίνες στις ΜΕΘ και οι καμπύλες οδηγούνται ταχύτατα προς τα κάτω, με τον δείκτη μεταδοτικότητας να έχει πέσει στο 0,74.
Στα 7,2 εκατομμύρια έφτασαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Όσο προχωράει η διαδικασία, μειώνονται και τα κρούσματα.
Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου, από 8 κλίνες covid, λειτουργεί πλέον μόνο μία.

Έκκληση εμβολιασμού σε πληρώματα και επιβάτες για την  πρώτη μαζική έξοδο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, απηύθυνε από το λιμάνι του Πειραιά, ο Υπουργός  Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η  βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που προχωρά, επιτρέπουν αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα.
Από αύριο Σάββατο έχουμε επανέναρξη της λειτουργίας των παιδότοπων σε υπαίθριο χώρο, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και  των λούνα παρκ.

Επίσης, επαναλειτουργούν οι Υπηρεσίες ευεξίας και εκμετάλλευσης λουτρών. Τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Από την 1η Ιουλίου, λειτουργούν οι κινηματογραφικές αίθουσες, με το 50% της δυναμικότητάς τους και σταματά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Δίμηνη παράταση της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ή την εφάπαξ διάθεση 8 self tests σε κάθε δικαιούχο ζήτησε η κυβέρνηση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Στην Αχαΐα,  ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος δεν δέχεται να συνεχίσει τη διανομή, θα χρησιμοποιηθεί το κανάλι διανομής των super markets.
Η εφοδιαστική αλυσίδα των self tests μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό στην Αχαΐα όσων φαρμακείων επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Και στην Αττική, εφόσον αρνηθούν τη διανομή των tests οι φαρμακοποιοί, θα γίνει ανάλογη κίνηση για τη διανομή μέσω των super markets.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Μπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *