Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Μετονομασία δρόμου σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού

Αρχίζει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από περίπου ένα χρόνο. Στο σημείο της δολοφονίας συνεχίζει να προσέρχεται κόσμος για να εκφράσει τη θλίψη και την αγανάκτησή του για την οπαδική βία. Σε λίγες μέρες, αναμένεται να γίνει και επίσημα η μετονομασία του δρόμου στη Χαριλάου σε Αλκιβιάδη Καμπανού, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2022 η Ελλάδα ξυπνάει με τις εικόνες της άγριας δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην οδό Γαζή, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη δέχθηκε επίθεση από νεαρούς με οπαδικά κίνητρα, ένας από τους οποίους τον μαχαίρωσε στο μηρό, προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο φίλοι του Άλκη δέχθηκαν επίσης επίθεση αλλά κατάφεραν να διαφύγουν.

Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στο σημείο της δολοφονίας, για να αφήσουν ένα κερί, ένα λουλούδι, ένα σημείωμα, για να εκφράσουν τη θλίψη και την αγανάκτησή τους για τα φαινόμενα οπαδικής βίας. Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουν να προσέρχονται στο σημείο, για να μην ξεχαστεί ο θάνατος του Άλκη.

Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, αναμένεται να γίνει και επίσημα η μετονομασία της οδού Γαζή σε Αλκιβιάδη Καμπανού, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημειώνει ότι η μετονομασία “Είναι μια συμβολική κίνηση για να μην ξεχάσουμε ως κοινωνία όλα όσα πρέπει να αλλάξουν. Αυτή η μαύρη σελίδα για την πόλη μας πρέπει να χαραχθεί στη μνήμη όλων. Η οδός Άλκη Καμπανού θα είναι από εδώ και πέρα το νοητό σύνορο πέραν του οποίου καμία εγκληματική πράξη – ούτως ή άλλως ξένη με τα ιδεώδη του αθλητισμού – να μην επαναληφθεί.”

Η δίκη θα αρχίσει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη με τους 12 κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν άπαντες την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο τετελεσμένης και για απόπειρα όσον αφορά τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη Καμπανού που τραυματίστηκαν.

Ένας εξ αυτών κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου τραυματία και οι υπόλοιποι για συνέργεια. Και όλοι για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΡΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Σχετικές αναρτήσεις

Δήμος Θεσσαλονίκης: Περίπου 5,5 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα πρόστιμα από κλήσεις

admin

Δήμος Θερμαϊκού: Στρατηγικό σχέδιο τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας

admin

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

admin