Θεσσαλονίκη: Μπαράζ διαρρήξεων σε φαρμακεία στις δυτικές περιοχές

Μία διάρρηξη κάθε ημέρα τις δύο τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζαννέτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφονται καθημερινά σοβαρά περιστατικά, κυρίως στη δυτική πλευρά της πόλης, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να ζητούν εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης για να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά και να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων σε φαρμακεία. Μέσα σε μόλις 15 ημέρες οι κακοποιοί έχουν εισβάλλει σε τουλάχιστον 12 φαρμακεία, ενώ έχουν αποπειραθεί να εισέλθουν σε άλλα τόσα. Οι δράστες παραβιάζουν στόρια, καταστρέφουν τζαμαρίες και σπάνε κλειδαριές προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στόχος τους είναι η ταμειακή μηχανή των φαρμακείων, όπου συνήθως δεν βρίσκουν αξιόλογα χρηματικά ποσά, παρά μόνο λίγα κέρματα, αφού η πλειοψηφία των συναλλαγών στα φαρμακεία γίνεται με τη χρήση pos», πρόσθεσε ο κ. Ζαννέτος
Οι κακοποιοί πιστεύουν ότι θα βρουν…χρυσάφι στα φαρμακεία. Στην πραγματικότητα, όμως, βρίσκουν 20-30 ευρώ σε κέρματα. Οι συνάδελφοι δεν αφήνουν μετρητά στο ταμείο, αφού πάνω από το 80% των συναλλαγών γίνεται με χρήση pos, τόνισε ζητώντας παράλληλα την ενίσχυση της αστυνόμευσης.
Ρεπορτάζ Ολ. Δαδίνη
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης