ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν προσωπικό και αύξηση κλινών

Screenshot_10

Ενίσχυση του προσωπικού και αύξηση κλινών στα νοσοκομεία, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων, που καταγγέλλει ότι η κατάσταση στις εφημερίες και στις παθολογικές κλινικές, είναι ιδιαίτερα δύσκολη το τελευταίο διάστημα, με τις πολλές εισαγωγές. Παράλληλα, απαντούν στις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας, ζητώντας ένταξη των ειδικοτήτων τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

Από τη Θεσσαλονίκη, απάντησαν στις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση, σημειώνει σε ανάρτησή του: 

“Αναγνωρίζουμε έμπρακτα την προσφορά των υγειονομικών. Αυξάνεται το επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας τους και εντάσσονται νέες ειδικότητες. Το μηνιαίο επίδομα στους νοσηλευτές αυξάνεται 33% από 150 ευρώ σε 200 ευρώ, δηλαδή ετήσια αύξηση 600 ευρώ”

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν ότι δεν επέρχεται κάποια ουσιαστική αύξηση στο εισόδημά τους και επανέλαβαν το αίτημά τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι υπάρχει μεγάλη πίεση από τις αυξημένες εισαγωγές για παθολογικά περιστατικά και ότι λόγω ελλείψεων σε κλίνες και προσωπικό, πολλά περιστατικά νοσηλεύονται εκτός παθολογικών κλινικών.  

Παράλληλα, κατήγγειλαν ότι διοικήσεις νοσοκομείων σπεύδουν να λύσουν τις συμβάσεις χιλιάδων συναδέλφων τους που καλύπτουν επικουρικές θέσεις, με στόχο, όπως ανέφεραν, την είσοδο εργολαβικών εταιρειών. 

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, όπως του επικουρικού προσωπικού και του ορισμένου χρόνου, ενίσχυση των νοσοκομείων με κλίνες, ειδικά στα πνευμονολογικά και παθολογικά τμήματα, και αυξήσεις στους μισθούς.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *