ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Πιέζονται οι ΜΕΘ-Σε υψηλά επίπεδα οι εισαγωγές

Μεγάλη  πίεση δέχονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, παρά το γεγονός ότι οι νέες μολύνσεις που ανακοινώνονται καθημερινά είναι πολύ λιγότερες. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας επιμένουν, με τους θανάτους να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, οι εισαγωγές έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά νούμερα, ενώ πίεση υπάρχει και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις δύο επόμενες εβδομάδες, με σχολαστική τήρηση των μέτρων αλλά και περαιτέρω ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Δύο χρόνια μετά την πανδημία, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αργούν να έρθουν στο νοσοκομείο, δηλώνουν οι ειδικοί, και αυτό είναι κάτι που επιβαρύνει πολύ την υγεία τους.

Την  Τετάρτη, αρχίζει η νέα διανομή των self tests για τους μαθητές από τα φαρμακεία όλης της χώρας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.
Κατά τον πρώτο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών μετά το Σαββατοκύριακο, βρέθηκαν 8.278 θετικά σελφ τεστ ως αργά το βράδυ της Δευτέρας.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *