Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν τα στοιχεία από την Τροχαία για τις παρασύρσεις πεζών

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης όσον αφορά στην παράσυρση πεζών, με 751 τροχαία με τραυματίες και θύματα πεζούς να έχουν καταγραφεί την τριετία 2020 – 2022 στην πόλη. Από αυτά, τα 727 είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεζού και τα 19 ήταν θανατηφόρα. Αναλυτικά, το 2020 οι θανατηφόρες παρασύρσεις ήταν 9, το 2021 ήταν 4 και το πρώτο δεκάμηνο του 2022 ανέρχονται ήδη σε 6. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης τονίζεται πως προτεραιότητα έχει πάντα ο πεζός.
«Το 25% περίπου των τροχαίων πανελλαδικά αφορά παρασύρσεις πεζών», σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη, εκπαιδευτή Οδικής Συμπεριφοράς και οδηγό αγώνων, ο οποίος εντοπίζει τα αίτια του φαινομένου στα υψηλά όρια ταχύτητας εντός αστικού ιστού, στη χρήση κινητών από οδηγούς και πεζούς, στην απροσεξία όσων κινούνται σε δρόμους και πεζοδρόμια, στην έλλειψη ενημέρωσης και την απουσία ελέγχου από κάμερες.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Τρεις γυναίκες φύλακες – άγγελοι των ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

admin

Θεσσαλονίκη: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ- Χρ. Σταϊκούρας: «Καθοριστική η συμβολή του για την ανοικοδόμηση της χώρας»

admin

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων για τις αυξήσεις

admin