ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή οι Ρομά με την πολυτελή ζωή που ωθούσαν τα παιδιά τους στην εξαθλίωση

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι πέντε Βούλγαροι Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξανάγκαζαν τα ανήλικα παιδιά τους σε καθημερινή επαιτεία.
Εντύπωση προκαλεί ότι, ενώ τα παιδιά περνούσαν τη μέρα τους πεινασμένα έξω στα πεζοδρόμια, οι γονείς επισκέπτονταν καλοντυμένοι ταβέρνες και καζίνο.

Αντί για παιχνίδι, σχολείο και ανεμελιά, τα οκτώ ανήλικα βίωναν καθημερινά μία σκληρή πραγματικότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γονείς τους τα υποχρέωναν να ζητιανεύουν σε πεζοδρόμια και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, την ώρα που οι ίδιοι καρπώνονταν τα χρήματα της εργασιακής εκμετάλλευσης των τέκνων τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ανήλικοι, ηλικίας από 4 μηνών έως 11 ετών, ζητιάνευαν κατά το τελευταίο τουλάχιστον τετράμηνο καθημερινά και επί ώρες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, δεν σιτίζονταν σωστά, κοιμούνταν σε πεζοδρόμια και δεν πήγαιναν σχολείο. Παρέδιδαν τα χρήματα στους γονείς τους που τα ξόδευαν διάγοντας βίο που δεν συνάδει με τη δραστηριότητά τους ως επαίτες.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Μπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *