Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: 120.000 δόσεις των νέων εμβολίων αποστέλλονται στα εμβολιαστικά κέντρα

Σε ψυγεία βαθιάς κατάψυξης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης φυλάσσονται τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έφτασαν τη Δευτέρα στη χώρα μας.
120.000 δόσεις των νέων εμβολίων βρίσκονται ήδη στα ψυγεία και έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλονται στα εμβολιαστικά κέντρα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός με τα νέα εμβόλια. Την ερχόμενη Δευτέρα  θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Πρόκειται για 400 χιλιάδες δόσεις πανελλαδικά από το τροποποιημένο εμβόλιο της Pfizer που παρελήφθησαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, ενώ, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν παραλαβές και του εμβολίου της Moderna.
Τα νέα εμβόλια διαφέρουν από τα προηγούμενα, καθώς, όπως λένε οι ειδικοί, είναι πιο εύκολα στη χρήση τους.
Την ενισχυμένη δόση μπορούν να κάνουν όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με δύο δόσεις. Οι πληροφορίες λένε πως οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή άτομα άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένοι, άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και πιθανότατα και οι έγκυοι, θα έχουν προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Χαλκιδική: Δημοτικός υπάλληλος δέχθηκε επίθεση από δύο άνδρες- Τι υποστηρίζουν για τον ξυλοδαρμό

admin

Θεσσαλονίκη: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής για τα αμνοερίφια

admin

Ημέρα μνήμης και πένθους στους Πύργους Εορδαίας

admin