Θεσσαλονίκη: 3ος γαστρονομικός περίπατος- Μία ιδιαίτερη γευστική περιήγηση στην Άνω Πόλη

Ο γαστρονομικός περίπατος διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωση για την απώλεια και τη σπατάλη τροφής.
Εγχειρήματα και επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και οι διοργανωτές θέλουν να γίνει σωστή ενημέρωση όσον αφορά τη σπατάλη τροφής, και δη από αυτή που προέρχεται από τα καταστήματα εστίασης, όπου αποτελεί ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ ένα ακόμη προέρχεται από τα νοικοκυριά.
Η κυκλικότερη διαχείριση της τροφής και των οργανικών απορριμμάτων είναι κάτι πολύ σημαντικό και αυτό είναι το μήνυμα αυτής της δράσης.
«Κάνουμε στάση σε εγχειρήματα και μαγαζιά της περιοχής που μας αποκαλύπτουν γαστρονομικούς “θησαυρούς” μέσα από συνταγές με ό,τι περισσεύει από μαγειρέματα. Πάμε ένα βήμα πιο κοντά σε μια κυκλική και βιώσιμη καθημερινότητα στις κουζίνες μας. Υιοθετούμε μια καλή συνήθεια: καταναλώνουμε και τρεφόμαστε σωστά φροντίζοντας το περιβάλλον», όπως αναφέρουν σε μήνυμά τους οι διοργανωτές.
3ος Γαστρονομικός Περίπατος
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 21.00
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού