ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Θρήνος για 64χρονο Xάρη: Έπινε το τσίπουρο του, τον τσίμπησε μέλισσα και πέθανε

Ένα δυσάρεστο περιστατικό συνέβη στη Σύρο όπου ένας άνδρας 64 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς, έχοντας δεχτεί λίγο νωρίτερα τσίμπημα από μέλισσα.

Θλίψη στη Σύρο, καθώς ένας 64χρονος άνδρας κατέληξε, σκορπώντας τη θλίψη στην κοινωνία του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη κι ενώ απολάμβανε αμέριμνος το τσιπουράκι του, δέχθηκε τσίμπημα από μία μέλισσα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Σύρου.

Οι γιατροί παρά τις υπερπροσπάθειες που έκαναν έκριναν ότι ήταν αναγκαίο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας την Τετάρτη το απόγευμα με ελικόπτερο, αλλά δυστυχώς κατέληξε μετα από λίγες ώρες από βαριά καρδιακή ανεπάρκεια παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, που δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Χάρης ήταν ένα αγαπητό και εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της Σύρου. Αν και δεν ήταν Συριανός, επέλεξε πριν από δέκα χρόνια να κάνει τη Σύρα σπίτι του. Αγάπησε τον τόπο και τους ανθρώπους αυτού του βράχου όπως έλεγε. Ο Χαρης Τρουπακης απεβίωσε την Πέμπτη 17/11 τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Αθήνας σε ηλικία 64 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του και την τοπική κοινωνία.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του την Ελσα, μόνιμη κάτοικο Ποσειδωνίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, η νεκροψία-νεκροτομή στο σώμα του άτυχου άντρα θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.

Τι πρέπει να κάνετε μετα από ένα τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας – Αντιμετώπιση

  • Εάν έχετε βιώσει ποτέ σοβαρές αντιδράσεις σε τσιμπήματα εντόμων ή εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα συμπτώματα που αναφέρονται, καλέστε αμέσως γιατρό ή έναν πάροχο Πρώτων Βοηθειών.
  • Σε περίπτωση που το κεντρί βρίσκεται ακόμα στο δέρμα σας, αφαιρέστε το αμέσως (βρείτε τη μαύρη κουκκίδα στο σημείο του τσιμπήματος και αφαιρέστε την). Σε αυτή την περίπτωση, οι γιατροί συνήθως συνιστούν να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρό αντικείμενο, όπως μια πιστωτική κάρτα ή ένα μαχαίρι, για να το σύρετε πάνω στην πληγή και να απαλλαγείτε από το κεντρί.
  • Για να μειώσετε τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στην περιοχή.
  • Αφού καθαρίσετε την περιοχή με υγρό σαπούνι και νερό, εφαρμόστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσετε τη σοβαρότητα του τσιμπήματος. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πάστα από άψητο λιωμένο κρέας και νερό (που περιέχει το ένζυμο που διασπά το δηλητήριο της μέλισσας) ή μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό.
  • Για μεγαλύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα, πάρτε δισκία διφαινυδραμίνης ή ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα και σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά στα τσιμπήματα μελισσών ή σφηκών, απαιτείται επείγουσα ιατρική φροντίδα εάν τσιμπήσουν στο στόμα ή στη μύτη.

πηγή : tilestwra

The post Θρήνος για 64χρονο Xάρη: Έπινε το τσίπουρο του, τον τσίμπησε μέλισσα και πέθανε appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

admin

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

admin

Κάνει καλό ένα σφηνάκι με ελαιόλαδο το πρωί; Ειδικοί επισημαίνουν τα υπέρ και τα κατά

admin