Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδιοκτήτης Χάποελ: «Αξίζουμε 100% να μας δοθεί το παιχνίδι στα χαρτιά!»

 

Για το… πολεμικό κλίμα αλλά και το γεγονός ότι κινδύνευσαν οι φίλαθλοι της ομάδας μίλησε ο Εγιάλ Τσόμσκι, μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, μετά την επεισοδιακή αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ και δήλωσε πως η ομάδα ήδη απευθύνθηκε στην FIBA σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, ενώ τόνισε πως θα διεκδικήσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Αναλυτικά όλα όσα είπε: 

«Νιώθω πολύ άσχημα, το παιχνίδι έχασε την αθλητική του αξία από νωρίς. Είχες μια αίσθηση λες και ήσουν σε μάχη, κάθε λίγα δευτερόλεπτα υπήρχαν εκρήξεις που ταρακουνούσαν το γήπεδο. Ήταν απόλυτο χάος, νόμιζες ότι ήσουν σε πόλεμο και όχι σε αγώνα. Από θαύμα δεν είχαμε τραυματίες ή ακόμη και νεκρούς. Φοβήθηκα για τις ζωές των φιλάθλων, αυτό ήταν το μόνο που με ένοιαζε στη διάρκεια του αγώνα και τίποτε άλλο. Είδα μητέρες να προστατεύουν τα παιδιά τους και πατέρες να κρύβουν τα παιδιά τους στις τουαλέτες. Ένιωθα ότι δεν είχε κανένα νόημα το ίδιο το ματς, παρά μόνο να φύγουμε ασφαλείς από εκεί»

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης, είπε: «Ναι, αλλά μας εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε κίνδυνο να δεχτούν επίθεση οι φίλαθλοί μας, οπότε εγκαταλείψαμε αυτή τη σκέψη. Μου είπαν πως υπήρχε φόβος για λιντσάρισμα και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσες να αγνοήσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με ανθρώπους της FIBA και τους διαιτητές».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα του από την κατάσταση: «Προφανώς. Ο καθένας επηρεάζεται όταν υπάρχει τέτοια αναταραχή και τόσες διακοπές. Επίσης είχαμε άθλια διαιτησία. Απλώς θέλαμε να τελειώσει το ματς. Κατηγορηθήκαμε για προκλήσεις που δεν έγιναν ποτέ. Ο αγώνας έχασε τη σημασία του».

Σχετικά με τις κινήσεις της Χάποελ: «Φυσικά θα απευθυνθούμε στην FIBA και θα το παλέψουμε. Δεν υπήρχε καμία αθλητική αξία σε αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει νόημα να έρχονται φίλαθλοι σε ένα γήπεδο και να κινδυνεύει η ζωή τους. Είναι καταστάσεις που δεν μπορεί να συμβαίνουν. Θα ενεργήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα, αξίζουμε 100% να μας δοθεί το παιχνίδι στα χαρτιά!. Ήταν σαν τρομοκρατική επίθεση. Όταν πετάνε πέτρες σε παιδιά ή φωτοβολίδες βάζουν φωτιά στα ρούχα ανθρώπων, πρέπει να τελειώνει ένα παιχνίδι. Έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία».

Για τον τρίτο αγώνα: «Το κοινό μας έχει το πιο αθλητικό πνεύμα σε όλο το Ισραήλ. Θα μας στηρίξουν, θα γεμίσουν το γήπεδο και θα νικήσουμε».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Κορυφώνεται η αγωνία στο ΙΕΡ

admin

Άνετη πρόκριση για Σάκκαρη (video)

admin

Μπρούνο Φερνάντες: «Το να είσαι παίκτης της Γιουνάιτεντ απαιτεί να είσαι έτοιμος να δεχτείς κριτική»

admin