Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισπανία (23η αγωνιστική): Κοιτάει… Ευρώπη η Μπιλμπάο

 

Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται η 23η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, στα οποία η Μπαρτσελόνα θέλει το “τρίποντο” για να πάει στο +10 από τη δεύτερη Ρεάλ, ενώ οι Βάσκοι θέλουν τη νίκη κόντρα στη Χιρόνα, για να πλησιάσουν στις θέσεις που οδηγούν σε ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Η δράση στο πρωτάθλημα της La Liga συνεχίζεται σήμερα (26/02) με τέσσερα σημαντικά ματς. Αρχικά, στις 15:00, το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο κόντρα στη Χιρόνα. Οι Βάσκοι έχουν 32 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η θέση, θέλοντας να πάρουν το “τρίποντο” και να εισέλθουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, μετά το “στραβοπάτημα” της Ράγιο Βαγιεκάνο κόντρα στην Κάντιθ. Από την άλλη μεριά, η Χιρόνα είναι 11η με 27 βαθμούς και προέρχεται από σπουδαία επικράτηση επί της Αλμερία. Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τους γηπεδούχους εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Βιβιάν (16 συμ/1 γκολ), ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Ινίγκο Μαρτίνεθ (9 συμ/- γκολ) και Ερέρα (8 συμ/- γκολ). Στον αντίποδα, για τη Χιρόνα, επιστρέφει στη δράση ο Μιγκέλ Γκουτιέρεθ (20 συμ/- γκολ), ενώ εκτός θα είναι ο Γιαν Κόουτο (14 συμ/- γκολ), ο Κεμπέ (10 συμ/- γκολ), ο Ερέρα (16 συμ/2 γκολ), ο Τόνι Βίγια (18 συμ/1 γκολ) και ο νεοφερμένος αριστερός μπακ Καγιένς (2 συμ/- γκολ).

Στη συνέχεια, στις 17:15, η Θέλτα υποδέχεται τη Βαγιαδολίδ, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται την 14η θέση με 24 βαθμούς και χρειάζονται νίκη για να απομακρυνθούν από την… επικίνδυνη ζώνη. Στις 19:30, η Αλμερία φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς που οι δυο ομάδες έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι θέλουν βαθμούς… σωτηρίας για την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ οι “Μπλαουγκράνα” θέλουν να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό τους αρχικά από το Europa League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ύστερα να αυξήσουν τη διαφορά από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στο +10. Ο Τσάβι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέδρι (21 συμ/6 γκολ), τον Ντεμπελέ (18 συμ/5 γκολ), αλλά και τον Φάτι (21 συμ/3 γκολ), ενώ στη δράση επιστρέφει ο τιμωρημένος Γκάβι (22 συμ/1 γκολ).

Τέλος, το σημερινό πρόγραμμα “κλείνει” με την αναμέτρηση της Σεβίλλη κόντρα στην Οσασούνα στις 22:00. Οι Ανδαλουσιανοί βρίσκονται στην 13η θέση με 25 βαθμούς, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έχουν 30 βαθμούς και βρίσκονται στη 10η θέση και έχουν ως στόχο να πλησιάσουν όσο γίνεται τις θέσεις που οδηγούν σε ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”. Η Σεβίλλη μάλιστα προέρχεται και από ήττα, που δεν της κόστισε στο Europa League, καθώς πανηγύρισε την πρόκριση για τους “16” της διοργάνωσης και πλέον έχει καλύτερη ψυχολογία. //

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στη La Liga:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Έλτσε – Μπέτις 2:3

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ – Μαγιόρκα 2:1
Κάντιθ – Ράγιο Βαγιεκάνο 1:0
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1:1
Βαλένθια – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1:0

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

15:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Χιρόνα
17:15 Θέλτα – Βαγιαδολίδ
19:30 Αλμερία – Μπαρτσελόνα
22:00 Σεβίλλη – Οσασούνα

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

22:00 Βιγιαρεάλ – Χετάφε


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Σπανούλης: «θα έρθουν στιγμές σαν αυτή όπου με ένα σουτ θα κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα»

admin

Υπό παραχώρηση Ραφίνια, Φάτι και Λόπες

admin

Ρούντιγκερ: “Ο σεβασμός και η ανεκτικότητα είναι θεμελιώδεις αρχές”

admin
Translate »
×