Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία (1η αγωνιστική): Ρίχνονται στη “μάχη” Γιουβέντους και Νάπολι

 

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, με τη “Μεγάλη Κυρία” και τους “παρτενοπέι” να κάνουν πρεμιέρα για τη σεζόν 2022-23.

Η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Σέριε Α πέφτει σήμερα (15/8) με δύο αναμετρήσεις και δύο “βαριά χαρτιά” του πρωταθλήματος να ρίχνονται στη “μάχη”.

Αρχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας με το ματς Βερόνα-Νάπολι. Οι γηπεδούχοι παίζοντας άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο την προηγούμενη σεζόν, έβαλαν δύσκολα στις μεγάλες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου και κατάφεραν να σωθούν εύκολα, χάνοντας μάλιστα την έξοδο στην Ευρώπη τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου και έκαναν μια “κοιλιά” στην απόδοσή τους. Οι “παρτενοπέι” από την άλλη, διεκδίκησαν το σκουντέτο μέχρι τέλους αλλά τελικά έμειναν στο -7 από την πρωταθλήτρια Μίλαν και κατέλαβαν την τρίτη θέση (πίσω από την δεύτερη Ίντερ). Οι δύο ομάδες στοχεύουν σε ανάλογη πορεία και φέτος και γιατί όχι ακόμα καλύτερα.

Η πρώτη αγωνιστική της Σέριε Α ολοκληρώνεται με τη Γιουβέντους να υποδέχεται τη Σασουόλο. Δεύτερη σερί σεζόν που η “Μεγάλη Κυρία” έμεινε μακριά από το σκουντέτο και παρά το εφιαλτικό ξεκίνημά της τη σεζόν 2021-22, κατάφερε να εξασφαλίσει σχετικά εύκολα μια θέση στην πρώτη τετράδα και την έξοδο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μαξ Αλέγκρι δήλωσε ότι φέτος η ομάδα του είναι πια σε θέση να παλέψει για τον τίτλο και μένει να φανεί αυτό στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι, πραγματοποίησαν μια μέτρια χρονιά πέρσι, τερμάτισαν στην 11η θέση και έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό των προηγούμενων ετών. Στόχος για φέτος η επιστροφή στην καλή τους αγωνιστική εικόνα και το πλασάρισμα όσο πιο κοντά γίνεται στις “ευρωπαϊκές” θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

Σάββατο 13 Αυγούστου

Μίλαν – Ουντινέζε 4-2

Σαμπντόρια – Αταλάντα 0-2

Λέτσε – Ίντερ 1-2

Μόντσα – Τορίνο 1-2

Κυριακή 14 Αυγούστου

Λάτσιο – Μπολόνια 2-1

Φιορεντίνα – Κρεμονέζε 3-2

Σαλερνιτάνα – Ρόμα 0-1

Σπέτσια – Έμπολι 1-0

Δευτέρα 15 Αυγούστου

19:30  Βερόνα – Νάπολι

21:45  Γιουβέντους – Σασουόλο


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Αποχώρησαν τραυματίες από το φιλικό της Γαλλίας οι Κλος και Καμαβινγκά

admin

Πρώτη παρουσία του Ντάνι Αλβες στα δικαστήρια για να τηρήσει τους όρους αποφυλάκισης

admin

Εθελοντές… VIP στο Παρίσι

admin
Translate »
×