Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

«Κάνουμε τα πάντα για να ζει χαρούμενη!»: Σuγκινεί η μητέρα της 9χρονης Χρυσοβαλάντους που τραγούδησε με τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Είναι το κοριτσάκι που συγκίνησε το Πανελλήνιο, όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός, την κράτησε στην αγκαλιά του και της τραγούδησε το «γενναίο παιδί» σε συναυλία στα Λουτρά Πόζαρ.

Συγκινημένη από την αγάπη που εισέπραξε η κορούλα της είναι η μητέρα της, η οποία μιλάει στο infokids.gr για την σπάνια ασθένεια της 9χρονης.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!»

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντου διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία σε ηλικία 17 μηνών. Έκτοτε, η μικρούλα δίνει έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα για να μπορέσει να ζήσει.

Έχει πάντα δίπλα της τους γονείς της, αλλά και το δίδυμο αδελφό της, Σάββα!

«Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντω μας, πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία, με προσδόκιμο ζωής τα δύο έτη . Ευτυχώς που υπάρχει θεραπεία και βοηθάει τη μικρή να ζήσει. Καταφέραμε και γίναμε 9 ετών ! Κάνουμε καθημερινά τεράστιο αγώνα . Θέλω να ζήσει ! Δε με ενδιαφέρει αν θα περπατάει ή όχι. Θέλω να ζήσει!» , λέει η μητέρα της Μαρία Σάκη Δαλή.

«Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ!»

«Τον Κωνσταντίνο, τον βλέπει και στην τηλεόραση και τον ακούει. Όταν ακούσαμε ότι θα έρθει στα Λουτρά Πόζαρ , θέλαμε να τις δώσουμε λίγη χαρά. Βρέθηκε ένας φίλος του συζύγου μου, ο οποίος μας βοήθησε να πάμε. Έγινε τελείως τυχαία όλο αυτό. Δε γνώριζε τίποτα ο άνθρωπος.

Ήταν όλα αυθόρμητα. Εγώ του είπα του συζύγου μου : «πάρε το παιδί αγκαλιά, για να δει τον Αργυρό καλύτερα» και εκείνος την πήρε και ανέβηκε στη σκηνή.

Μόλις τους είδε ο Κωνσταντίνος , αμέσως άνοιξε την αγκαλιά του και την κράτησε. Άρχισε να της τραγουδά και η Χρυσοβαλάντω χαμογελούσε.

Αυτό που ζήσαμε ήταν ό,τι καλύτερο ,πήρε τεράστια χαρά το παιδί. Ήταν το καλύτερο δώρο και τον ευχαριστούμε πολύ. Η Ειρήνη δεν περπατάει και μιλάει ελάχιστα μόνο με τον αδελφό της.

Μετά τη συναυλία ψέλλισε στον μικρό Σάββα τη φράση « δικός μου είναι» προσπαθώντας να δείξει την χαρά της», περιγράφει η κυρία Δαλή.

«Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ»

Όταν διαγνώστηκε με την σπάνια πάθηση ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για την οικογένεια. Το παιδί υποβλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι, με απίστευτες δυσκολίες.

«Ένας αγώνας, μία ανηφόρα. Εκπαιδευτήκαμε στη τρίτη παιδιατρική κλινική από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι. Η μικρή σιτιζόταν με σωληνάκι από τη μύτη. Τώρα είναι με τραχειοστομία.

Όλα όσα έπρεπε να γνωρίζουμε μας τα έδειξαν. Στάθηκε δίπλα μας από την αρχή και το Χαμόγελο του Παιδιού με την υπηρεσία κατ οίκον νοσηλεία. Η μικρή τώρα κάνει φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες.

Κάθε έξι μήνες πρέπει να υποβάλλεται σε νέο χειρουργείο, λόγω της ανάπτυξης. Το επόμενο χειρουργείο είναι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο. Η ασθένεια είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η μετακίνησή της εξίσου δύσκολη, είναι σε μηχανική υποστήριξη. Όλα αυτά είναι η ζωή της Χρυσοβαλάντους!»

«ΣΥΓΚΙΝΕΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!»

«Το μεγάλο χειρουργείο έγινε το 2020 και τότε είχαν βγει για πρώτη φορά οι κουμπαράδες αγάπης. Μας βοήθησαν όλοι, ο Δήμος Αλμωπίας, ο απλός κόσμος, μέχρι και ομογενείς μας από το εξωτερικό .Τα έξοδα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστα. Μόνο για τα χειρουργεία απαιτούνται 15.000 ευρώ το χρόνο. Τα αναλώσιμα για τις καθημερινές της ανάγκες έχουν δυσβάσταχτο κόστος. Είμαστε και οι δύο άνεργοι, διότι το παιδί μας χρειάζεται 24 ώρες . Θέλει φροντίδα και αγάπη».

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

πηγή : infokids.gr

The post «Κάνουμε τα πάντα για να ζει χαρούμενη!»: Σuγκινεί η μητέρα της 9χρονης Χρυσοβαλάντους που τραγούδησε με τον Κωνσταντίνο Αργυρό appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Δημήτρης Σ

Σχετικές αναρτήσεις

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

admin

Μερίδες φαγητού: Πόσα γραμμάρια πρέπει να τρώμε – Από ζυμαρικά, τυρί, ψωμί του τοστ μέχρι και φρούτα

admin

Μην περιμένετε το τέλος του κόσμου για να συνειδητοποιήσετε τη σημασία της ζωής

admin