ΥΓΕΙΑ

Κίνα: Εγκρίθηκε το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid

*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

To «πράσινο φως» έδωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας για το πρώτο εισπνεόμενο εμβόλιο (χωρίς βελόνα) κατά του κορωνοϊού στον κόσμο.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία «CanSino Biologics», με έδρα την Τιαντζίν.

Όπως αναφέρει το BBC, το εισπνεόμενο εμβόλιο εμπεριέχει παρόμοια συστατικά με το ενέσιμο σκεύασμά του, χρησιμοποιώντας έναν αβλαβή αδενοϊό ως φορέα για τον γενετικό κώδικα που «διδάσκει» στο σώμα πώς να καταπολεμά τη νόσο Covid.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί έναν τροποποιημένο ιό που προκαλεί κρυολόγημα για να εκθέσει το ανοσοποιητικό σύστημα στον κορωνοϊό και είναι παρόμοιο με τα σκευάσματα που αναπτύχθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας ενέκρινε το «Ad5-nCoV» της εταιρείας «CanSino» για επείγουσα χρήση ως εμβόλιο που χορηγείται για ενισχυτική δόση.

Το εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της νόσου Covid είναι μια νέα εκδοχή του φαρμάκου της εταιρείας «CanSino» για τον κορωνοϊό, το οποίο ήταν το πρώτο στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο του 2020.

Αφού κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2021 έχει χορηγηθεί στην Κίνα, το Πακιστάν, τη Μαλαισία, το Μεξικό και την Ουγγαρία.

Το αρχικό μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας «CanSino» θεωρείται 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων Covid-19 και 91% αποτελεσματικό κατά της νόσου .

Είχαν προηγηθεί τα εμβόλια της Sinovac Biotech και της κρατικής Sinopharm Group που χρησιμοποιούνται εκτός Κίνας.

Αυτές οι δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν τις περισσότερες από τις 770 εκατομμύρια δόσεις που έχει στείλει η Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Επισπεύδεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα

Καρκίνος του μαστού: Μικρότερος ο κίνδυνος για γυναίκες που ασκούνται

Άνοια: Μελέτη προσδιορίζει πόσα βήματα τη μέρα είναι ιδανικά για σημαντική μείωση του κινδύνου


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Γεγονός το 1ο Αρωματικό Συμπόσιο στην Αθήνα

admin

Στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα οι μάνατζερ κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

admin

Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Νέα συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου Παπανικολάου

admin
Translate »
×