Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Καθάρισε” με στυλ… Ιταλικό

 

Οι οικοδεσπότες Ιταλοί “διέλυσαν” την Εσθονία με 83-62 στο “Mediolanum Forum” και μπήκαν με το… δεξί στο Eurobasket, ενώ πλέον ετοιμάζονται για την αυριανή (3/9) αναμέτρηση κόντρα στην “επίσημη αγαπημένη”.

Ανταγωνιστικό για… ένα δεκάλεπτο ήταν το τελευταίο ματς του προγράμματος της δεύτερης ημέρας. Οι παίκτες του Τζιανμάρκο Ποτζέκο έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας, παρά την απουσία του Ντανίλο Γκαλινάρι. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο εκπληκτικός Σιμόνε Φοντέκιο με 19 πόντους.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα περίμεναν οι γηπεδούχοι. Η Εσθονία αντιστάθηκε σθεναρά στο πρώτο δεκάλεπτο με τους Ζοσάαρ και Κρίισα να πρωταγωνιστούν επιθετικά. Οι οικοδεσπότες, όμως, “σοβαρεύτηκαν” άμεσα και με ένα επί μέρους 16-4 έφτασαν στο 37-24 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Οι Φοντέκιο και Πολονάρα έκαναν πρακτικά… ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (52-33) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα στο δεύτερο μισό δεν ήταν πολύ διαφορετική, με τους Μέλλι και Μάνιον να παίρνουν την… μπαγκέτα του σκοραρίσματος. Οι Εσθονοί δεν κατάφεραν να βρουν καμία επαφή με το σκορ. Η ανωτερότητα της Ιταλίας ήταν ξεκάθαρη και τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 52-33, 69-52, 83-62


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Παναθηναϊκός: «Ο δρόμος είναι μακρύς…»

admin

Απόλλων εναντίον Βουλιαγμένης στα προημιτελικά του Κυπέλλου ανδρών

admin

Κουτσογούλας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» (audio)

admin