Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καθάρισε… ξανά ο Ιωαννίδης

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο “έκλεισε” τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 2:0 του Ατρόμητου στο “Απόστολος Νικολαΐδης” χάρη σε άλλο ένα γκολ του Έλληνα φορ στο τελευταίο “τέταρτο”. To τελικό σκορ “έγραψε” με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μάγκνουσον.

“Πρωταθλητές χειμώνα” με – μίνιμουμ – διαφορά έξι πόντων αναδείχθηκαν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι πρωτοπόροι… έσπασαν το “κυανόλευκο” τοίχος μετά από 80 λεπτά σθεναρής αντίστασης των παικτών του Κρις Κόλμαν. Πλέον, βρίσκονται στους 37 βαθμούς, όντες στο +9 από την ΑΕΚ και το +13 από τον Ολυμπιακό, με το μεταξύ τους ντέρμπι (13/11, 19:30, ΕΡΑΣΠΟΡ) να εκκρεμεί. Οι Περιστεριώτες έμειναν στους 15 βαθμούς, στο -6 από την έκτη θέση.

Ο αγώνας

Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν το παιχνίδι με διάθεση να κρατήσουν τον έλεγχο της μπάλας. Κάπως έτσι έψαχναν τρόπο να διασπάσουν τον αμυντικό σχηματισμό του Ατρόμητου που… περίμενε στο πρώτο τρίτο του γηπέδου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Κόλμαν επιχείρησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, την ώρα που οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να φέρουν τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή αποτελεσματικά. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την κατοχή αλλά να μην απειλεί.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επιχειρήσουν περισσότερο να επιτεθούν από τα δεξιά (ΚώτσιραςΒέρμπιτς), παρά από τα αριστερά (ΧουάνκαρΜπερνάρντ). Βέβαια, ο Βραζιλιάνος “πατούσε” πολύ συχνά στον άξονα, παίρνοντας ρόλο δημιουργού σε αρκετές… υποψίες ευκαιριών. Το πρώτο σουτ για τους Περιστεριώτες ήρθε στο 31′, με τον Ροτάριου να αστοχεί έξω από την περιοχή.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 36′, όταν ο Έρλινγκμαρκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Σπόραρ, ο Κουρμπέλης αστόχησε εξ’ επαφής από πολύ κοντινή απόσταση στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 44′, ο Κώτσιρας απείλησε από μακρινή απόσταση με τον Γιαννιώτη να αποκρούει εύκολα. Το “τριφύλλι” έφτασε πολύ κοντά στο γκολ και στο 45’+1′, με κεφαλιά του Σχένκεφελντ που πέρασε οριακά άουτ. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0:0.

Ο Γιαννιώτης χρειάστηκε να επέμβει στο 52′ μετά από ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Κουρμπέλη. Οι “πράσινοι” κυριαρχούσαν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα στη δημιουργία κλασικών ευκαιριών παρέμενε. Από την άλλη, οι “κυανόλευκοι” αρκέστηκαν στο να μείνουν στα όρια της περιοχής τους, προσπαθώντας να διατηρήσουν το “μηδέν”.

Ο Ιωαννίδης επιστρατεύτηκε εκ νέου από τον Γιοβάνοβιτς, μιας και το ζητούμενο – δηλαδή το γκολ – αγνοούταν μετά τη μία ώρα παιχνιδιού. Η πίεση συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να “αντέχουν” και να αποκρούουν τα αλλεπάλληλα γεμίσματα προς την περιοχή του Γιαννιώτη. Στο 77′, Μπερνάρντ δοκίμασε από την… τύχη του από τα 22 μέτρα με την μπάλα να περνάει οριακά άουτ. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ατρόμητος παραλίγο να ανοίξει το σκορ όταν ο Τζοβάρας βρέθηκε στην πλάτη της “πράσινης” άμυνας αλλά το τελείωμα του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο “γόρδιος δεσμός” λύθηκε στο 80ο λεπτό από τον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ τροφοδοτήθηκε στη μεγάλη περιοχή μετά από φάση διαρκείας, πλάσαρε με το δεξί νικώντας τον Γιαννιώτη για το 1:0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι “γύρισαν” σε λειτουργία… διαχείρισης αποτελέσματος. Ο Ατρόμητος δεν βρήκε κάποια σημαντική φάση και το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 2:0, μιας και ο Μάγκνουσον σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90’+3′.

ΓΚΟΛ: 80′ Ιωαννίδης, 90’+3′ Μάγκνουσον

Κίτρινες: 27′ Μπερνάρντ / 30′, 36′ Έρλινγκμαρκ, 90’+2′ Χατζηισαΐας
Κόκκινη: 36′ Έρλινγκμαρκ
Δοκάρι: 37′ Κουρμπέλης

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (82′ Γκάνεα), Σχένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (82′ Βαγιαννιδης), Κουρμπέλης (63′ Ιωαννίδης), Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (87′ Τσοκάι), Σπόραρ.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (87′ Τζαβίδας), Ντε Μποκ, Ροτάριου (44′ Οικονομίδης), Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Ρομπάιγ (64′ Κλωναρίδης), Μουνίθ (64′ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (64′ Φριντζόνσον).//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

admin

Την τρόμαξε… αλλά στο τέλος μίλησε η πολυφωνία

admin

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

admin
Translate »
×