ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλαμάτα: Ένας 18χρονος δεξιοτέχνης μαγεύει με το σαντούρι

Screenshot_6

Ο Νικόλας Κουδούνης μαγεύτηκε από μικρός από τη μουσική και σε ηλικία έξι ετών έμαθε το σαντούρι και έμελλε να εξελιχθεί σε δεξιοτέχνη.

Μέλος στο Χορίαμβο, της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και με σπουδές στην κλασική μουσική, και στο πιάνο στην τάξη της μέσης, θέλει να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να γίνει δάσκαλος στο σαντούρι. Ο Νικόλας Κουδούνης μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πώς τον κέρδισε αυτό το όργανο, το αγαπήσει και ασχολείται με αυτό.

«Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, στην οικογένεια μου κυριαρχούσαν τα παραδοσιακά ακούσματα και είχα τη χαρά σε ηλικία 6 ετών, όταν πήγαμε στην Αθήνα, να γνωρίσω στο μουσείο λαϊκών οργάνων το σαντούρι. Εκεί γνώρισα και τον αγαπημένο δάσκαλο Παναγιώτη Βέργο και σε αυτά τα 11 χρόνια που είμαστε μαζί, μου έχει μάθει πολλά πράγματα και μου χάρισε πολλές εμπειρίες. Το βασικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, να εκφράζεσαι μέσα από αυτό. Το σαντούρι σου δίνει απεριόριστες ελευθερίες, μπορείς να παίξεις παραδοσιακό ρεπερτόριο, κλασικό. Ο συνδυασμός να είσαι σε ένα πανηγύρι, και μετά τον εσπερινό ενός Αγίου που γιορτάζει και ο κόσμος μετά, διασκεδάζει με εμάς είναι φανταστική εμπειρία», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *