Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Καπράλος για Καραχάλιου: «Με αγάπη και κατανόηση όλα θα λυθούν» (audio)

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή του Βαγγέλη Ιωάννου, «το Κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο», για την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών για πρόκριση στο Παρίσι το 2024, για το «πρόγραμμα υιοθεσίας αθλητών», την Βασιλεία Καραχάλιου και πολλά άλλα θέματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος στην εκπομπή της ΕΡΑΣΠΟΡ “το Κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο”:

«Πολλές προκρίσεις σε ατομικά αθλήματα έχουν ήδη προχωρήσει, όπως η Άννα Κορακάκη που θα είναι στο Παρίσι και στα δέκα μέτρα και στα 25 μέτρα. Δικαίως έβγαλε στεναχώρια όταν δεν πήγε κανείς να την υποδεχθεί. Πηγαίνουν μόνο σε αυτά που τους αρέσουν ή που έχουν μεγαλύτερη δημοφιλία. Αυτή είναι δυστυχώς η μοίρα κάποιων αθλητών και αθλημάτων, αλλά το μετάλλιο στην σκοποβολή, αξίζει όσο αυτό του στίβου και των άλλων. Το ότι δεν ήμουν στην υποδοχή της ο ίδιος, οφείλεται στο ότι ήμουν στην Κορέα».
«Σχετικά με το πρόγραμμα υιοθεσίας αθλητών, ήδη έχει φτιαχτεί ο κατάλογος με περίπου 100 αθλητές. Πολλές εταιρείες το έχουν κάνει, είτε εν μέρει, είτε συνολικά. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά παρόλα αυτά, όλοι οι αθλητές θα έχουν αυτά που χρειάζονται. Όλοι. Ακόμα και την εκπαίδευσή τους. Διότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν τον αθλητισμό και θα πρέπει να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας».
«Με το θέμα της Βασιλείας Καραχάλιου, πρώτα από όλα να πω ότι μας λυπεί, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Δήλωσε και το κάνει, ότι θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Πορτογαλίας, κάτι που επιτρέπει η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας. Εμάς σαν ΕΟΕ δεν μας πέφτει λόγος. Με βάση αυτόν τον κανονισμό συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τέξας, με τη σημαία της Πορτογαλίας και θα μπορούσε να λάβει μέρος κατ’ αυτόν τον τρόπο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον υπήρχε συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Πορτογαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εφόσον δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να αλλάξει σημαία ένας αθλητής, αν δεν υπάρχει συγκατάθεση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. Δεν θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στην Βασιλεία, αλλά και σε άλλους αθλητές, επειδή έχουν προστριβές με την ομοσπονδία τους, να αλλάξουν υπηκοότητα. Θα ήταν το εύκολο αυτό. Ορισμένες ομοσπονδίες δεν αγαπούν τους αθλητές τους. Κάποιοι είναι κακομαθημένοι, έχουν απαιτήσεις, το καταλαβαίνω. Αλλά αν υπάρχει αγάπη και κατανόηση, όλα θα λυθούν. Το ζητήσαμε από την ομοσπονδία της ιστιοπλοΐας και πιστεύω θα τα βρουν. Κι άλλοι αθλητές είναι που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως στην πάλη. Ελπίζω να τα βρουν. Έχουμε πάρει τόσα μετάλλια στο παρελθόν κι έχουμε τόσα ταλέντα που μπορεί να φέρουν ακόμη και μετάλλιο, και δεν τα έχουν βρει. Εγώ είμαι 100% με τους αθλητές. Στην κωπηλασία, οι αδερφές Κυρίδου, είναι σε προστριβή με την ομοσπονδία κι ελπίζω να γίνουν δεκτές και να μας εκπροσωπήσουν στον Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Ο Βολικάκης επίσης. Ξαναλέω ότι με καλή θέληση θα λυθούν τα προβλήματα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπύρου Καπράλου, στον Βαγγέλη Ιωάννου:


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

“Μάχες” με μεγάλο ενδιαφέρον στα play off και τα play out της Elite League

admin

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσουν την έκπληξη

admin

Τερίμ: «Συγκεντρωμένοι 100%, η μοίρα είναι στα δικά μας χέρια»

admin