Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Κατά φαντασίαν ασθενής”: Ο υποχόνδριος ήρωας στο ΚΘΒΕ

Screenshot_7

«Ο Κατά φαντασίαν ασθενής», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μολιέρου, κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Πρόκειται για μία αξεπέραστη μουσική κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια αλλά και για μία επετειακή παράσταση, καθώς φέτος συμπληρώνονται 350 χρόνια από τον θάνατο του Μολιέρου που δεν είναι μόνο επίκαιρος αλλά ανήκει σε όλες τις εποχές.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και συνθέτη, Θοδωρή Αμπατζή, ο υποχόνδριος ήρωας αναμετριέται ξανά με τις φοβίες του, τον εγωισμό του, καθώς και την ανάγκη του για έλεγχο της ζωής. Μιας ζωής γλυκιάς μέσα στις ανέσεις της που όμως καμία αυθεντία δεν μπορεί να της διασφαλίσει το αύριο. «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1673, με τον Μολιέρο, να είναι ήδη άρρωστος και απογοητευμένος από την ιατρική επιστήμη. Είναι ακριβώς η περίοδος που αποφασίζει να την απορρίψει ολοκληρωτικά, γράφοντας το τελευταίο του αυτό έργο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και ο ίδιος πεθαίνει, αφού έχει καταφέρει να ενσαρκώσει τον ρόλο του Αργκάν μόλις τέσσερις φορές.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Σχετικές αναρτήσεις

Ημέρα μνήμης και πένθους στους Πύργους Εορδαίας

admin

Γιαννιτσά: Η πόλη με τα σημαντικά οθωμανικά μνημεία

admin

Προκλήσεις και λύσεις στην καινοτομία

admin