Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κελαϊφί για Μπαρτσελόνα: «Η εισροή χρημάτων δια μαγείας δεν είναι βιώσιμο μονοπάτι»

 

Το σχέδιο που εκτέλεσαν οι “μπλαουγκράνα” το φετινό καλοκαίρι για να ξεφύγουν από τα οικονομικά τους προβλήματα, κατέκρινε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση φέτος το καλοκαίρι, με τα χρέη να την πνίγουν και να είναι αναγκασμένη να βρει λύσεις για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Δύο ενέργειες έδωσαν ανάσα στο σύλλογο, η διάθεση μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε τρίτους και η πώληση του 49,9% των Barça Studios. Επί της ουσίας βρήκε μια προσωρινή λύση, που όμως υποθηκεύει το μέλλον της. Με αυτό το τρόπο κατάφερε να ανοίξει περαιτέρω χώρο στο “salary cap” της και να δηλώσει όλους τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του European Club Association ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί κατέκρινε την επιλογή της Μπαρτσελόνα και το τρόπο με τον οποίο βρήκε τα χρήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Οι νέοι κανονισμοί για την οικονομική βιωσιμότητα αποτελούν μια σημαντική πρόοδο. Οι κανονισμοί ελέγχουν τα κόστη και τα έξοδα. Θα συνεισφέρουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας στο ποδόσφαιρο.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τα επίπεδα χρέους γιατί η εισροή χρημάτων δια μαγείας δεν είναι ένα βιώσιμο μονοπάτι. Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα».

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Χαβιέρ Τέμπας, απάντησε στον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, λέγοντας: «Δεν υπάρχει μαγικό. Η Μπαρτσελόνα πούλησε μέρη των περιουσιασκών στοιχείων της για να καλύψει τις απώλειές της. Αν συμβεί αυτό στην Παρί, ανοίγουν σωλήνες αερίου. Για βιώσιμο ποδόσφαιρο πρέπει να πληρώσεις από αυτό που έχεις, Σωστά;».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ονειρεύεται… τρεμπλ ο Λουίς Ενρίκε

admin

Μαρτίνες: «Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»

admin

Φρανκ ο επικρατέστερος σε περίπτωση που χαλάσει του Αμορίμ στην Λίβερπουλ

admin