Image default
ΒΙΝΤΕΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεφαλονιά – Ιθάκη: Εκτόξευση του τουρισμού – Προβληματισμός για το ενεργειακό κόστος

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η τουριστική κίνηση σε Κεφαλονιά και Ιθάκη το φετινό καλοκαίρι, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Μάλιστα, η σεζόν και στα δύο Ιόνια Νησιά έχει επιμηκυνθεί με αποτέλεσμα να αναμένονται αφίξεις, έστω και περιορισμένες, μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη.

Mέσω του αεροδρομίου Αργοστολίου, φέτος άνοιξαν και νέες αγορές εκτός από τις παραδοσιακές της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας, με σημαντική αύξηση πτήσεων από τη Γαλλία αλλά και χώρες της Βαλτικής.

Εξαιρετικά πήγε και ο θαλάσσιος τουρισμός, με περιοχές όπως το Φισκάρδο, η Σάμη αλλά και το Βαθύ της Ιθάκης να είναι όλο το καλοκαίρι γεμάτες από σκάφη.

H συζήτηση στον τουριστικό κλάδο έχει εστιαστεί πλέον στη σαιζόν του 2023, με τους φόβους μεν έντονους για τα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού στη διάθεση των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν, αλλά και την αισιοδοξία διάχυτη με τα πρώτα μηνύματα σχετικά με τις προκρατήσεις να είναι ενθαρρυντικά.

Oι τουριστικοί επιχειρηματίες περιμένουν να “κάνουν ταμείο” στο τέλος της σεζόν, καθώς αν και τα έσοδα ήταν αυξημένα, η εκτίναξη του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεών τους έρχεται να προστεθεί σωρρευτικά στις κακές επιδόσεις των δύο ετών της έξαρσης της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Σχετικές αναρτήσεις

Βέροια: Πασχαλινό bazaar από την “Πρωτοβουλία για το Παιδί”.

admin

Λέσβος: Ημερίδα για τον ιαματικό τουρισμό

admin

Ο ΕΟΔ Κασσάνδρας εγκαινιάζει το νέο διασωστικό σκάφος του

admin