Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κλάιμπερν: «Η Εφές μου δίνει την ελευθερία που χρειάζομαι»

 

Ο Αμερικανός φόργουορντ των Πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr για την επερχόμενη αγωνιστική σεζόν, σχολίασε την εικόνα της ομάδας του στο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, ενώ παράλληλα τόνισε πως η προσαρμογή του ήταν εύκολη, διότι δεν επηρεάζει στο αγωνιστικό κομμάτι τον τρόπο παιχνιδιού του.


Ολοκληρώθηκε το 4ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, με την δυο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές να κατακτά την τρίτη θέση, καθώς επικράτησε στο μικρό τελικό της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 87-81.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν μετά τις δυο διαδοχικές κατακτήσεις, φαίνεται να εξακολουθεί να στοχεύει ψηλά, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά για τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ονομάτων, αυτό του Ουίλ Κλάιμπερν αποτέλεσε μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αποχώρησε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά και από την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής πως οι ρωσικές ομάδες δεν θα λάβουν φέτος συμμετοχή στην Ευρωλίγκα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Αναντολού Εφές. Από τις πρώτες κιόλας φιλικές αναμετρήσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης, φαίνεται πως ο Κλάιμπερν προσαρμόστηκε γρήγορα και δείχνει έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Ο 32χρονος φόργουορντ μίλησε αποκλειστικά στο ertsports.gr μετά τη λήξη του μικρού τελικού στο 4ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του μέχρι στιγμής, στους στόχους της για την επερχόμενη χρονιά, αλλά και στην προσαρμογή του στην Εφές. Ο ίδιος φάνηκε να μην έχει πρόβλημα να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς όπως δήλωσε έχει την “ελευθερία” που χρειάζεται ο ίδιος στο επιθετικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ουίλ Κλάιμπερν στο ertsports.gr:

«Σε αγώνα για την τρίτη ή την τέταρτη θέση σε οποιαδήποτε διοργάνωση, δεν είναι πολύ εύκολο να αγωνιστεί κανείς, ωστόσο επειδή εμείς βρισκόμαστε σε στάδιο μας βοήθησαν τα παιχνίδια αυτά να βελτιωθούμε και να προσαρμοστούμε μεταξύ μας. Δεν βρισκόμαστε αρκετά κοντά στην εικόνα που θέλει ο προπονητής μας να παρουσιάσουμε μέσα στη σεζόν, αλλά αυτό είναι λογικό. Αρκετοί παίκτες μας μόλις επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές τους ομάδες, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ο νέος φόργουορντ της Εφές απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το 4ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”. (twitter.com/AnadoluEfesSK)

Για την προσαρμογή του στην Αναντολού Εφές, αλλά και για το φετινό στόχο της ομάδας στην Ευρωλίγκα, είπε:

«Είναι εύκολη η προσαρμογή μου στην Εφές. Το καλύτερο “δώρο” που μου έκανε η ομάδα είναι να με αφήσει να παίζω το παιχνίδι μου όπως ξέρω και όπως αγωνιζόμουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η μόνη διαφορά που ίσως με δυσκολεύει λίγο ακόμα είναι η αμυντική προσέγγισή μας, ωστόσο στην επίθεση υπάρχουν αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά και έχω την ελευθερία που ήθελα. Όλοι μας έχουμε τον ίδιο στόχο. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα και θα είναι μια ανταγωνιστική σεζόν».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΠαναγιώτης Γαλάνης

Σχετικές αναρτήσεις

Με… Παππά η προπόνηση των ακρωτηριασμένων

admin

Η Ακρόπολη φωτίστηκε από την Ολυμπιακή Φλόγα (video)

admin

Παρών ο Καρούσο στον τελικό των Play In

admin