ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομοτηνή: Η θρακιώτικη καθημερινότητα στο λαογραφικό μουσείο

Screenshot_4

Το λαογραφικό-ιστορικό μουσείο της Κομοτηνής αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Μέσα από τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στο μουσείο μπορεί κανείς να γνωρίσει τη θρακιώτικη ιστορία και όχι μόνο.

Η υπεύθυνη του λαογραφικού μουσείου, Κέλλυ Γκόγκου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Περίμετρο» και όπως ανέφερε ο μουσειακός χώρος ανήκει στον Μορφωτικό όμιλο Κομοτηνής και έχει αναλάβει τη λειτουργία του η Δημοτική αρχή Πολιτισμού, ενώ στεγάζεται στο Αρχοντικό Πεΐδη.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά παραδοσιακές φορεσιές, οικιακά σκεύη μιας άλλης εποχής, κομψοτεχνήματα από χαλκό, πηλό, ξύλο, ενώ και το ίδιο το μουσείο αποτελεί ένα παράδειγμα της κλασικής τοπικής αρχιτεκτονικής.

Ρεπορτάζ; Ειρήνη Τσακίρη

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *