Κομοτηνή: Η “ιεροτελεστία” της απόσταξης τσίπουρου

Ο Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου είναι διαχειριστής και εκπρόσωπος αποστακτηρίου στην Κομοτηνή και καθημερινά βλέπει μικρούς παραγωγούς να αποστάζουν στέμφυλα και να παράγουν τσίπουρο. Με την πάροδο των χρόνων ο αριθμός των κατοίκων της περιοχής που αποστάζουν μόνοι τους μειώνεται, γιατί, περισσότερο η κουλτούρα αυτή της απόσταξης ήταν των μεγαλυτέρων σε ηλικία, προσθ΄τει.
«Όλοι είχαν ένα μικρό αμπελάκι στο χωριό τους, στην αυλή τους και έβγαζαν τα τσίπουρα τους. Τώρα, όμως είναι δύσκολο γιατί ο φόρος αυξήθηκε χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος, γιατί κατά 99% παράγουν τσίπουρο για ιδία χρήση, για να το καταναλώσουν στο σπίτι τους.» δηλώνει ο κος Χατζηαποστόλου.
Ρεπορτάζ Β. Μαχαίρα
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης