ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός – Κίνα: Αυξάνει τις δαπάνες για πρόληψη και θεραπεία εν μέσω εκτίναξης κρουσμάτων και θανάτων

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση για την πρόληψη και τον έλεγχο της COVID-19, κάνοντας έκκληση στα κατά τόπους οικονομικά υπουργεία να εντείνουν τις μεταβιβάσεις πληρωμών σε αγροτικές και φτωχές περιοχές, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έχει δει μια εκτίναξη των μολύνσεων COVID αφότου το Πεκίνο κατάργησε ξαφνικά τους αυστηρούς περιορισμούς κατά του ιού τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν το Σάββατο πως σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID πέθαναν σε νοσοκομεία από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Η χρηματοδότηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κυρίως για θεραπεία, επιδόματα προσωρινής εργασίας για το ιατρικό προσωπικό, εμβολιασμούς και βελτίωση των δυνατοτήτων ιατρικής θεραπείας, ανέφερε.

Η Κίνα θα υποστηρίξει επίσης τη χρήση ομολόγων των τοπικών κυβερνήσεων και την έκδοση ειδικών τοπικών κυβερνητικών ομολόγων για την οικοδόμηση πιστοποιημένων σχεδίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανέφερε.

Ο συντονισμός πόρων πρώτης βοήθειας στο ύπαιθρο θα πρέπει να γίνεται καλά και θα πρέπει να ετοιμαστεί η ιατρική θεραπεία ασθενών με σοβαρές παθήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η χώρα θα δημιουργήσει “πράσινους διαύλους” για την κυβέρνηση, που θα διευκολύνουν την αγορά ιατρικών προμηθειών, δεσμευόμενη πως “η πρόληψη και ο έλεγχος της COVID δεν πρέπει να επηρεαστεί από χρηματοδοτικά θέματα”, ανέφερε.

Το 2022, τα μειωμένα έσοδα από τις πωλήσεις κρατικής γης εν μέσω συνεχιζόμενης καταστολής του χρέους στον τομέα διάβρωσε σοβαρά την οικονομική δύναμη των τοπικών κυβερνήσεων – μια κατάσταση που επιδεινώθηκε επίσης από την αδύναμη ανάπτυξη της Κίνας, τα ισχνά φορολογικά έσοδα και τους παραλυτικούς περιορισμούς της COVID.

Το ΑΕΠ είναι πιθανό να έχει αυξηθεί μόλις κατά 2,8% το 2022 καθώς τα λοκντάουν επηρέασαν τη δραστηριότητα και την εμπιστοσύνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, από 3,2% που προέβλεπε τον Οκτώβριο και ανάπτυξη 8,4% το 2021.

Η κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για το ΑΕΠ, καθώς και για τη δραστηριότητα του Δεκεμβρίου, αύριο Τρίτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσλήψεις στην Υγεία – ΑΣΕΠ 7Κ/2022: Τέλος χρόνου για την υποβολή δικαιολογητικών – 3.720 μόνιμες θέσεις

Ψηφιακή εποχή – Κυριάκος Πιερρακάκης: «Το my Health γίνεται πρόπλασμα του ιατρικού φακέλου»

Όταν η γρίπη φεύγει, έρχεται η KRAKEN


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Eurolife FFH: Tίμησε και φέτος το δίκτυο συνεργατών της σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

admin

ΕΟΔΥ: Υποχώρηση στους δείκτες του κορωνοϊού – Άνω του 10% η θετικότητα της γρίπης

admin

Φαρμακεία: Γιατί μπαίνει φρένο στην εκτέλεση συνταγών αυτή την Κυριακή

admin
Translate »
×