ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα

«Αυτή στη στιγμή η βούληση μας σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουμε μας κάνουν να πούμε με ασφάλεια ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα» δήλωσε την Τρίτη (6/9) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις για τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας.

«Τα μέτρα θα παραμείνουν στο πλαίσιο το οποίο ζήσαμε τώρα δηλαδή ουσιαστικά μάσκα σε ΜΜΜ, ενδεχομένως σε νοσοκομεία, ενδεχομένως αν χρειαζόταν σε αντίστοιχους χώρους αλλά η βούλησή μας και πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί και αυτό στο έπακρο είναι ότι δεν πάμε σε καμία πλέον μορφή υποχρεωτικότητας ούτε μετρικών αποστάσεων ούτε περιορισμού κινητικότητας» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στα ΠαραπολιτικάFM.

Παραθέτοντας τα στοιχεία που τον οδηγούν στην εκτίμηση αυτή ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο ότι «έχουμε αντιϊκά φάρμακα, έχουμε εμβιολιασμένο πληθυσμό, έχουμε φυσική ανοσία γιατί μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει νοσήσει, έχουμε πιο ασφαλή θεραπευτικά πρωτόκολλα, οι μεταλλάξεις που έχουμε αυτη τη στιγμή δείχνουν ότι αυξάνονται οι νοσηλείες σε απλές κλίνες αλλά όχι σε κλίνες εντατικής θεραπείας άρα μπορούμε να διαχειριστούμε τα περιστατικά».

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι «σίγουρα θα υπάρξει μια αύξηση το φθινόπωρο και το χειμώνα λόγω που ότι υπάρχουν και άλλες λοιμώξεις όπως υπήρχαν κάθε χρόνο αλλά θεωρούμε ότι όλο αυτό το πλαίσιο θα είναι διαχειρίσιμο και λίγο πολύ θα κινηθούμε όπως κινούμαστε αυτή τη στιγμή χωρίς αχρείαστα μέτρα».

«Αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση δεν θα αλλαζει τη φυσιογνωμία αυτού που βλέπουμε τώρα αλλά πιστεύουμε ότι ούτε αυτό θα χρειαστεί» κατέληξε για την πορεία της πανδημίας ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε και για το αν θα επιστρέψει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί και απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ υπηρετούν άνω των 100 χιλιάδων υγειονομικών και ο κόσμος ο οποίος είναι σε αναστολή είναι 2.100 εκ των οποίων οι μισοί και πλέον είναι διοικητικό προσωπικό. Άρα μη δημιουργείται μια εικόνα. Έχει μειωθεί πολύ το ανεμβολίαστο προσωπικό, ξεκινήσαμε από 6.000 κόσμο βγήκε και μια απόφαση του ΣτΕ, που καλώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης που όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι δεν είναι αναλογικό το μέτρο και είναι αντισυνταγματικό. Η ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι ορθώς η ολομέλεια έχει επιβάλλει αυτό το μέτρο σε συνθήκες πανδημίας. Το επανεξετάζουμε αυτό το μέτρο, ισχύει μέχρι 31/12, θα επανεξεταστεί στο χρόνο τον οποίο λήγει».

Ειδήσεις σήμερα: 

Εποχική γρίπη: Εισαγωγή στο νοσοκομείο για έναν στους πέντε που νόσησε

Έρευνα: Σπάνια η μυοκαρδίτιδα μετά από αναμνηστική δόση εμβολίου Covid-19


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων υψηλού κόστους

admin

Ημέρα σταδιοδρομίας για τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου Hellenic Healthcare

admin

Θεσσαλονίκη: Κύμα διαρρήξεων και κλοπών στα φαρμακεία τις τελευταίες 15 μέρες – Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις

admin
Translate »
×