ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Παπαζάχος για σεισμό στη Λέσβο: Περιοχή υψηλής σεισμικότητας-Οι κάτοικοι να προσέχουν τις επόμενες δύο εβδομάδες

Η Λέσβος είναι μία περιοχή υψηλής σεισμικότητας γι’ αυτό και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαζάχος, αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί ένας μεγαλύτερος σεισμός, καθώς πρόκειται για μία δύσκολη περιοχή και, σε περίπτωση που ορισμένα κτήρια έχουν πρόβλημα στατικότητας, δεν πρέπει να κατοικούνται.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας, είναι φυσιολογική, είπε ο καθηγητής Σεισμολογίας.

Ο πρωινός σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας που ταρακούνησε τη Λέσβο, έγινε κοντά στο ίδιο σημείο με τις δονήσεις που σημειώθηκαν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι στις 7/1 το νησί «ταρακουνήθηκε» από δυο ισχυρούς σεισμούς με 4,9 και 4,7 Ρίχτερ.

Η περιοχή έχει κακό ιστορικό, καθώς το 1967, ένας καταστροφικός σεισμός στο νησί, 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε παρασύρει στον θάνατο 500 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τον τραυματισμό χιλιάδων.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *