Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λάρυ ο “ηγέτης” της τέταρτης περιόδου

 

Ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού, έχει το καλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στην Euroleague, στο κρισιμότερο σημείο του παιχνιδιού, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον “βγάζει” μπροστά στα δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το απόλυτο στην Euroleague, καθώς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τις τρεις μάλιστα να είναι στην Ισπανία, κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα σε αυτά τα παιχνίδια, έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο για να φύγουν νικητές οι “ερυθρόλευκοι”, τόσο από το Παλάου Μπλαουγκράνα, όσο και από το Γουίζινκ Σέντερ.

Ο Έλληνας γκαρντ, είναι ο άνθρωπος της τελευταίας περιόδου στη διοργάνωση, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση του μέσου όρου πόντων. Ο Λάρυ μετράει 8,3 πόντους, κατά μέσο όρο, στο τελευταίο δεκάλεπτο, με δεύτερο στη σχετική λίστα τον Κώστα Σλούκα, με 7,8. Στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Μάικ Τζέιμς με 6,5 και τον ακολουθεί στη τέταρτη ο πρωτοεμφανιζόμενος, Μάρκους Χάουαρντ, με 6.

Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Γουέιντ Μπάλντγουιν με 5,8. Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από τις φετινές εμφανίσεις του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, είναι ένα ιδιαίτερο στατιστικό. Το λεγόμενο true shooting percentage, σε απλή μετάφραση η πραγματική του ευστοχία.

Οι στατιστικές έχουν εφεύρει ένα συγκεκριμένο μέτρο, με το οποίο βρίσκουν, σε ποσοστό επί τοις εκατό, την ευστοχία ενός παίκτη και το efficiency του, την αποδοτικότητά του δηλαδή, με βάση τις προσπάθειες που εκτελεί. Αυτό το μέτρο ξεκινάει υπολογίζοντας μίσους από τους συνολικούς πόντους του αθλητή. Αυτούς τους διαιρούν με το ποσοστό των εύστοχων προσπαθειών του, συν το ποσοστό των εύστοχων βολών, πολλαπλασιασμένες οι τελευταίες επί 0,475.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού βρίσκεται στο εξωπραγματικό 97,1%. Φυσικά είναι δύσκολο να διατηρηθεί σε τόσο υψηλά δεδομένα, όμως δείχνει την εκρηκτικότητα, με την οποία έχει μπει στη σεζόν ο Λαρεντζάκης και τις βοήθειες που προσφέρει στην ομάδα του.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΘανάσης Μαγκλάρας

Σχετικές αναρτήσεις

Live Streaming: Παναθηναϊκός – ΑΟΝΣ Μίλων

admin

Τσάμπι Αλόνσο: «Είμαι στο σωστό μέρος και θέλω να συνεχίσω»

admin

Καβγάς με ροχάλες, βρισιές και κλωτσιές στο Κολωνάκι

admin
Translate »
×