Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λιβάγια: «Έφυγα από την ΑΕΚ γιατί ήθελα κάτι καινούργιο»

 

Ο Κροάτης επιθετικός σε συνέντευξη του μίλησε μεταξύ άλλων, για την Χάιντουκ, τα 4.5 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και το περιστατικό με τον Λάζοβιτς της Βίντι και την τιμωρία του.

Ο Μάρκο Λιβάγια παραχώρησε συνέντευξη στην κροατική ιστοσελίδα “sportske-jutarnji-hr”, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ζωή του στην Αθήνα ενώ αποκάλυψε και το τι ειπώθηκε στο περιστατικό με τον Λάζοβιτς της Βίντι και αναφέρθηκε στο μέχρι πότε θέλει να παίξει ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κροάτη επιθετικού:

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από το πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία. Μου είπε “τα λέμε κάτω, μετά το παιχνίδι”. Του είπα “καλά, τα λέμε”. Ήρθε μετά το παιχνίδι και έγινε αυτό που έγινε. Λάθος μου. Τιμωρήθηκα με τέσσερις αγωνιστικές. Αργότερα πήρα ξανά κόκκινη κάρτα, στην πρώτη μου εμφάνιση. Καθαρό ατύχημα ήταν αυτό. Είχα ήδη μία κίτρινη κάρτα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι μου. Πέναλτι, δεύτερη κίτρινη, αποβολή. Αυτό ήταν ατύχημα».

– Μετά την Ισπανία ήρθε η Ελλάδα, μία λαμπρή περίοδος της καριέρας σου στην ΑΕΚ…

«Η παραμονή μου στην ΑΕΚ με βοήθησε περισσότερο. Έπαιζα συνέχεια για τέσσερα χρόνια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο σκληρό από το HNL. Υπάρχουν καλοί παίκτες. Και πρέπει να πω ότι η ζωή μου ήταν υπέροχη. Μόλις βλέπω τη θάλασσα, αμέσως νιώθω καλά. Η νοοτροπία μοιάζει με το Σπλιτ. Έζησα στη Γλυφάδα. Δίπλα στη θάλασσα. Δεν μου αρέσει να πειραματίζομαι. Προτιμώ την ιταλική κουζίνα. Δεν ήταν εύκολο για μένα στη Ρωσία όταν ήμουν, αλλά βρήκα ένα εστιατόριο με ανθρώπους από την Ιταλία».

– Και στο τέλος ή μάλλον στη νέα αρχή πάλι η Χάιντουκ. Πώς σου ήρθε η ιδέα της επιστροφής;

«Δε φοβήθηκα. Υποθέτω ότι έτσι έπρεπε να είναι η ζωή. Ήμουν 4,5 χρόνια στην ΑΕΚ, αλλά δε με έβλεπα στην Αθήνα πια. Ήθελα κάτι καινούργιο. Είχα προτάσεις από Ιταλία, Τουρκία, Ισπανίa, Αραβία, καθώς και την πρόταση της Χάιντουκ. Με κάλεσε ο πρόεδρος, Γιάκοβουσιτς. Με πήρε τηλέφωνο τον Ιανουάριο για να με ρωτήσει πως τα πάω, τι έχει αλλάξει στην Ελλάδα από την τελευταία φορά που ήταν εκεί. Έτσι, τίποτα το ιδιαίτερο. Τότε ήμουν σε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, αλλά σκεφτόμουν να επιστρέψω».

– Πώς αντέδρασε η σύζυγός σου στην ιδέα της επιστροφής;

«Μου είπε ότι ήμουν τρελός. Αλλά ξέρει ότι εγώ αποφασίζω»

– Θα κλείσεις την καριέρα σου στη Χάιντουκ;

«Δε το σκέφτομαι. Επαιξα έξω, τα έζησα όλα, δεν είναι ότι πρέπει να πάω κάπου. Αλλά που να πάω; Σίγουρα δε θα με καλέσει η Γιουβέντους, αλλά ένας σύλλογος που είναι έκτος ή έβδομος. Και τι θα κάνω εκεί; Είναι καλύτερα για μένα να παλέψω για το πρωτάθλημα εδώ. Αγγλία; Στην αρχή της καριέρας μου ήθελα να πάω να παίξω στην Αγγλία, αλλά αυτή η επιθυμία πέρασε».

– Μέχρι πότε θα παίζεις ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα επαγγελματικά στα 16,5 χρόνια μου. Όταν νιώσω ότι δεν μπορώ άλλο, τότε θα σταματήσω. Αγαπώ όλα τα αθλήματα, αρκεί να παίζονται καλά. Είμαι ανταγωνιστικός τύπος. Παίζω τα πάντα. Μετά την καριέρα μου; Δεν θα γίνω προπονητής. Δεν θα μπορούσα να διοικήσω 20 παίκτες. Το πώς να μαζέψεις 20… κεφάλια θα ήταν ένα πρόβλημα Θα μείνω στο ποδόσφαιρο όμως. Έτσι σκέφτομαι σήμερα, αλλά ίσως σε έξι ή επτά χρόνια να βρεθώ σε άλλο άθλημα. Θα παίξω με ασφάλεια μέχρι να κατακτήσω τον τίτλο με τη Χάιντουκ. Αλλά μη φοβάστε: δε θα σταματήσω αν το κατακτήσουμε φέτος».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

O Nico Hulkenberg στην Sauber/Audi από το 2025

admin

Μακρόν: «Το νερό του Σηκουάνα θα είναι καθαρό»

admin

Μάντσεστερ Γ.: Πρόταση για τα ακραία μπακ της Ιντερ, Μπαστόνι και Ντάμφρις

admin