Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λιοντάρι ο Γουίλιαμς, “δάγκωσε” τη Βιγιαρεάλ

 

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε με 1-0 του “κίτρινου υποβρυχίου”, στο ντεμπούτο του Κίκε Σετιέν, με τον Γκανέζο επιθετικό να πετυχαίνει το γκολ, που χώρισε τις δύο ομάδες.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε με 1-0 την Βιγιαρεάλ στο ντέρμπι της πέμπτης θέσης και έβαλε φρένο σε ένα σερί τεσσάρων παιχνιδιών χωρίς νίκη. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε δίκαια τη νίκη που την έστειλε στους 21 βαθμούς και άφησε την Βιγιαρεάλ στους 18.

Η ομάδα του Κίκε Σετιέν έδειξε, ότι θα χρειαστεί χρόνο να βρει τα πατήματά της με τον Ισπανό τεχνικό, μετά τη φυγή του Έμερι και δε δημιούργησε σημαντικές απειλές προς την εστία του Σιμόν. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ινιάκι Γουίλιαμς στο 59′, με τον Μπιλμπάο να χάνει και άλλες μεγάλες ευκαιρίες μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με τον Ρούγι να κρατάει όρθια την ομάδα του, σε αρκετές από αυτές.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό, με τον Μπερκίκε να απειλεί στο 6′ για την Μπιλμπάο και την Βιγιαρεάλ να απαντά στο 8′ με τον Παρέχο, χωρίς όμως καμία προσπάθεια να καταλήξει στην εστία. Σιγά-σιγά η ομάδα του Βαλβέρδε κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με το “κίτρινο υποβρύχιο” να ψάχνει τα πρώτα του πατήματα, υπό τις οδηγίες του Σετιέν.

Στο 30′ ο Σιμόν πρόλαβε την έξοχη σέντρα του Ντανζούμα, με προορισμό τον Μοράλες και ο Νίκο Γουίλιαμς, έξι λεπτά αργότερα, είδε τον Ρούγι να του βάζει ένα τρομερό στοπ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 43′. Ο Μαρτίνες κινήθηκε κάθετα προς την περιοχή, αφού έκανε αρκετά μέτρα με την μπάλα, εκτέλεσε και ο Μαντί του έβαλε ένα τρομερό στοπ. Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Γκαρσία, πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Βαλβέρδε, μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην αναμέτρηση. Στο 55′ ο Ινιάκι Γουίλιαμς πήρε μία πάσα από τον Μπερενγκέρ, εκτέλεσε έξοχα και Ρούγι απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο επιθετικός των Βάσκων άνοιξε το σκορ. Ο Ραούλ Γκαρσία του πέρασε εξαιρετική κάθετη στην περιοχή και ο Γκανέζος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα και να κάνει το 1-0.

Η Βιγιαρεάλ αδυνατούσε να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να προσθέτουν παίκτες από τον πάγκο για να απειλήσουν περισσότερο. Στο 73′ ο Βενσεντόρ κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα στην περιοχή, με τον Ρούγι να βάζει ένα εκπληκτικό στοπ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία για την Μπιλμπάο, με το Νίκο Γουίλιαμς να εκτελεί από ευνοϊκή θέση και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Ρούγι. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη μεγάλη ευκαιρία, με την Μπιλμπάο να επικρατεί στο ντέρμπι της πέμπτης θέσης.

Γκολ: 59′ Ι. Γουίλιαμς

Κίτρινες: 45′ Γκαρθία, 90′ Βέσγκα / 50′ Μορένο

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σιμόν, Ντε Μάρκος (29′ Λέκουε), Άλβαρες, Μαρτίνες, Μπερκίκε, Βέσγκα, Σανκέτ, Ν. Γουίλιαμς, Γκαρσία (69′ Βενσεντόρ), Μπερενγκέρ (82′ Μορκίγιο), Ι. Γουίλιαμς (82′ Γκουρουθέτα).

Βιγιαρεάλ (Κίκε Σετιέν): Ρούγι, Κίκο (86′ Κουένκα), Μαντί, Τόρες, Μορένο, Παρέχο (87′ Ντε Μοράλ), Κοκλέν, Τσουκουέζε (64′ Πίνο), Λο Σέλσο (25′ Τριγκέιρος), Μοράλες (64′ Τζάκσον), Ντανζούμα.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Χωρίς Σχίζα και Γουίλιαμς απέναντι στην ΑΕΚ

admin

Ισόπαλος ο ημιτελικός του Ολυμπιακού στην Ουγγαρία

admin

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ (video)

admin