Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λύτρωση για τη Ντόρτμουντ στις καθυστερήσεις

 

Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πέρασε με 2:1 από την έδρα της Μάιντζ, με “χρυσό” σκόρερ τον Ρέινα στο 90+3′ και βρίσκεται πλέον στο -1 από τη δεύτερη της βαθμολογίας Λειψία.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε σημαντική νίκη με 2:1 στην έδρα της ανταγωνιστικής Μάιντζ και ανέβηκε στη 3η θέση του πρωταθλήματος και στο -1 από τη δεύτερη της Λειψία. Οι Βεστφαλοί έμειναν πίσω στο σκορ στο 2ο λεπτό από το γκολ του Λι, ισοφάρισαν άμεσα και με δόση τύχης στο 4′ με τον Ρίερσον και στη συνέχεια έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, μέχρι να έρθει η λύτρωση στο 90+3′ από τον Ρέινα. Στους 20 βαθμούς και την 11η θέση, παρέμειναν οι γηπεδούχοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με καταιγιστικό ρυθμό και δύο γκολ στα πρώτα τέσσερα λεπτά ξεκίνησε η αναμέτρηση. Αρχικά η Μάιντζ στο πρώτο της κόρνερ πήρε το προβάδισμα, όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στον Λι, ο οποίος δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κόμπελ για το 1:0. Όμως στο 4′ η Ντόρτμουντ βρήκε την απάντηση, με τον Ρίερσον να βρίσκεται, μετά από συνεργασία με τον Αντεγέμι, στο ύψος της περιοχής να δοκιμάζει το σουτ, η μπάλα να κοντράρει στον Μάρτιν και να μπερδεύει τον Ντάχμεν που δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1:1. Κάτι που έκανε στο 7′, στο τετ-α-τετ με τον Μουκόκο, από πλάγια θέση. Ο Αντεγέμι εκτέλεσε δυνατό σουτ στο 14′, που πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ντάχμεν. Στο 29′ ο Μπαρέιρο προσπάθησε με ένα περίτεχνο σουτ να απειλήσει την εστία του Κόμπελ, χωρίς να βρει στόχο, με τον Μάλεν στο 38′ να σημαδεύει την αγκαλιά του Ντάχμεν από το ύψος της περιοχής. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ απείλησε πρώτη, με τον Αντεγέμι να μη βρίσκει στόχο, όπως και ο Ίνγκβαρτσεν στο 50′ για την Μάιντζ. Ο Ίνγκβαρτσεν στο 60′ έφτασε κοντά στο να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του μετά τη σέντρα του Μπαρκόκ, όμως αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Στο 68′ ο Μπιόνε-Γκίτενς είδε τον Ντάχμεν να αποκρούει στη δύσκολη προσπάθειά του, ενώ ο Φουλγκίνι στο 74′ δεν βρήκε στόχο για τους γηπεδούχους, που άρχισαν σιγά-σιγά να ξεμυτίζουν. Ο Μπραντ προσπάθησε να δώσει διαφορετική επιθετική ώθηση στους Βεστφαλούς, όμως η Μάιντζ είχε κλείσει καλά τους χώρους. Παρόλα αυτά η Ντόρτμουντ πέτυχε το “χρυσό” γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ρέινα να βρίσκεται ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, μετά το κόρνερ του Μπραντ και την κεφαλιά του Αλέ στο πρώτο δοκάρι και να χαρίζει μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.

ΓΚΟΛ: 2′ Λι / 4′ Ρίερσον, 90+3′ Ρέινα
ΔΟΚΑΡΙ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34′ Λι, 76′ Φερνάντες
ΚΟΚΚΙΝΗ:

Μάιντζ (Μπο Σβένσον): Ντάχμεν, Φερνάντες, Χάντσε-Όλσεν, Σάσι (80′ Χακ), Μάρτιν, Μπαρέιρο, Βίντμερ, Μπάρκοκ (89′ Γκρούντα), Λι (63′ Στακ), Ονισίβο (80′ Αγιόρκε), Ίνγκβαρτσεν (63′ Φουλγκίνι).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Οζκάν, Τσαν (62′ Ρέινα), Αντεγέμι (77′ Βολφ), Μπραντ (90+4′ Χούμελς), Μάλεν (62′ Μπιόνε-Γκίτενς), Μουκόκο (62′ Αλέ).

Ακολουθούν…

Μάιντζ: εντός με Μπόχουμ (28/01)
Ντόρτμουντ: εκτός με Μπάγερ Λεβερκούζεν (29/01).

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Σάλκε – Λειψία 1:5
Μπάγερν Μονάχου – Κολωνία 1:1
Χέρτα Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ 0:5
Χόφενχαϊμ – Στουτγκάρδη 2:2

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

19:30 Μάιντζ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1:2
21:30 Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ
21:30 Βέρντερ Βρέμης – Ουνιόν Βερολίνου
21:30 Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μπόχουμ
21:30 Φράιμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Kαταγγελία εις βάρος Αμερικανού μπασκετμπολίστα για ενδοοικογενειακή βία

admin

Δ. Μελισσανίδης στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ: «Είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»

admin

Μελισσανίδης: «Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια η πίστη και ο αγώνας είναι αξίες μας»

admin