Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαγκουάιρ: «Δεν μετανιώνω για τη Μύκονο, η συνείδησή μου είναι καθαρή»

 

Μερικές ημέρες πριν ταξιδέψει στο Κατάρ για το Μουντιάλ, ο Άγγλος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στους “Times” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σύλληψή του στο ελληνικό νησί, αλλά και στο πώς βιώνει την κριτική που λαμβάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, μιλώντας στους “Times”, μίλησε για το περιστατικό στη Μύκονο, καθώς περιμένει να ασκήσει έφεση για αυτές τις κατηγορίες. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μερικοί άνθρωποι θα με πιστέψουν. κάποιοι δεν θα το κάνουν. Αλλά ένα πράγμα που θα έλεγα για τη Μύκονο είναι ότι δεν μετανιώνω. Δεν ανησυχώ για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Δεν ανησυχώ για οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό γιατί η συνείδησή μου είναι τόσο καθαρή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Οι άνθρωποι που ήταν εκεί εκείνο το βράδυ, ήμασταν εννέα, όλοι καταλαβαίνουμε τι συνέβη».

Μάλιστα, ο Άγγλος αμυντικός τόνισε πως το περιστατικό τον έχει κάνει να εμπιστεύεται λιγότερο τους ανθρώπους όταν είναι δημόσια έξω, λέγοντας: «Είμαι ένα παλικάρι που θέλει να ζήσει μια όσο πιο φυσιολογική ζωή γίνεται. Μπορώ να θυμηθώ εκείνη την εποχή, όταν συνέβη, πολλοί άνθρωποι έλεγαν: “Λοιπόν, γιατί δεν έχει ασφάλεια να τον ακολουθεί; Έχει αρκετά χρήματα για να το κάνει αυτό.” Αλλά η ουσία είναι ότι είμαι διακοπές με την οικογένειά μου. Είμαι διακοπές με τη γυναίκα μου και την αδερφή μου και τον αδερφό μου. Θέλω να ζήσω μια κανονική ζωή».

Ο ίδιος ρωτήθηκε το πώς είναι όταν μέσα σε μια σεζόν, έχει μετατραπεί από τον περίφημο ήρωα στο να έχει εκατομμύρια ανθρώπους στο διαδίκτυο να γελούν μαζί του ή ακόμα και να σε απειλούν και απάντησε: «Ακόμη και φτάνοντας στους τελικούς του Euro και μπήκα στην “Ομάδα του Τουρνουά”, δεν άρχισα να ασχολούμαι πραγματικά με αυτά που λέγονταν για μένα. Προσπαθώ να αγνοήσω ό,τι συμβαίνει στον έξω κόσμο».

Για τους δικούς του, όμως, τόνισε πως δεν το διαχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας: «Μάλλον διαβάζουν λίγο περισσότερο από μένα. Και προφανώς οι απόψεις των ανθρώπων πιθανώς τους επηρεάζουν. Σε κανέναν δεν αρέσει να του μιλούν με άσχημο τρόπο. Είναι απλώς ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που έχουμε όλοι. Η ουσία είναι ότι όταν είσαι στο επίκεντρο, αυτό θα συμβεί. Και το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά όταν η οικογένειά μου τα διαβάζει ή τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, τότε είναι μάλλον πιο δύσκολο να το καταλάβουν».

Εν συνεχεία, τόνισε: «Νομίζω ότι οι άνθρωποι βλέπουν τους ποδοσφαιριστές ως ρομπότ που δεν έχουν συναισθήματα, αλλά φυσικά έχουμε συναισθήματα. Είμαστε απογοητευμένοι και πληγωνόμαστε όταν δεν παίζουμε καλά», ενώ πρόσθεσε: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να συνεχίσω να δουλεύω όσο το δυνατόν σκληρότερα και να συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι 29. Νιώθω ότι είμαι σε καλή θέση σωματικά, ψυχικά. Νομίζω ότι έχω περάσει από πολλές προκλήσεις. Αλλά καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας σας θα υπάρξουν τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλές φορές όπου θα είμαι σε εξαιρετική φόρμα και θα υπάρξουν επίσης πολλές φορές που θα είναι και πάλι δύσκολα».

Παράλληλα, θυμήθηκε μία στιγμή από την αρχή της καριέρας του όταν ήταν έφηβος και είχε κάνει μία λάθος πάσα προς τον τερματοφύλακά του και επέτρεψε στον αντίπαλο να σκοράρει: «Αφού έκανα αυτό το λάθος, σκεφτόμουν ότι δεν θα ξαναπαίξω ποτέ ποδόσφαιρο και δεν θα με επέλεγαν ποτέ ξανά. Αλλά τώρα είμαι εδώ με σχεδόν 50 συμμετοχές για την Αγγλία και υποθέτω ότι αυτό θα έλεγα σε κάθε νεαρό αγόρι: τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν πρόκειται να σας καθορίσουν. Θα έλεγα, μην ανησυχείτε για τίποτα που έχει συμβεί. Μπορείς να αλλάξεις μόνο το μέλλον».


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του Game 2

admin

Το πρωινό χαλάρωμα του τριφυλλιού πριν το Game 2 με τη Μακάμπι (video)

admin

Κάλενς: «Όλο και πιο κοντά, πάμε ΑΕΚ»

admin