Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μακ Άλιστερ και Ένσο Φερνάντες έγραψαν ιστορία

 

Ο παίκτης της Μπράιτον με το γκολ που σημείωσε άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση της Αργεντινής στους “16”. Ταυτόχρονα, έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την “αλμπισελέστε” να είναι η τρίτη χώρα με τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ στο θεσμό.

Η Αργεντινή προκρίθηκε ως πρώτη στις “16” καλύτερες ομάδες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ σημειώσει το πρώτο γκολ και “έλυσε” τα πόδια των συμπαικτών του.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ένα μοναδικό επίτευγμα, καθώς κατάφερε να γίνει ο 61ος διαφορετικός ποδοσφαιριστής της Αργεντινής που βρίσκει δίχτυα στην ιστορία της χώρας στο Μουντιάλ. Η “αλμπισελέστε” αποτελεί την τρίτη ομάδα που έχει τόσους διαφορετικούς παίκτες της να σκοράρουν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, η οποία έχει δει 83 ποδοσφαιριστές της να σκοράρουν με το εθνόσημο, ενώ την ακολουθεί η Γερμανία με 77. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι, με το γκολ του Μακ Άλιστερ ξεπέρασε στη σχετική λίστα την Ιταλία, που έχει 60.

Τέλος ο Ένσο Φερνάντες, σε ηλικία 21 ετών και 317 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που μοιράζει ασίστ μετά το 2006. Τότε, 18 ετών και 357 ημερών, ήταν ο Λιονέλ Μέσι αυτός που το είχε καταφέρει, στο παιχνίδι απέναντι στη Σερβία.//

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Ισπανία (32η αγωνιστική): “Τρέχει” για τα… αστέρια

admin

Αντόνιο: «Κάποιες αποφάσεις μπορεί να άλλαξαν το αποτέλεσμα»

admin

F1 GP Κίνας: Φωτιά, βροχή και η pole του Sprint στον Νόρις!

admin