Image default
MEDIA

Μειώστε τη χοληστερίνη χωρίς να κόψετε το φαγητό: Κι όμως γίνεται

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – Ίσως να πήγατε για το ετήσιο τσεκάπ σας, και ο/η γιατρός σάς ενημέρωσε ότι έχετε υψηλή χοληστερίνη και θα πρέπει να βρείτε τρόπο να τη μειώσετε μέσω της διατροφής.

 

Μειώστε τη χοληστερίνη χωρίς να κόψετε το φαγητό: Κι όμως γίνεται
Μειώστε τη χοληστερίνη χωρίς να κόψετε το φαγητό: Κι όμως γίνεται

 

 

Ευτυχώς, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειωθεί η χοληστερίνη, απλώς θα χρειαστεί να κάνετε μερικές απλές αλλαγές.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ:

Να ισορροπήσετε τα επίπεδα ορμονών σας
Να μειώσετε την παραγωγή χοληστερίνης
Να μειώσετε την ποσότητα χοληστερίνης που απορροφά το σώμα σας
Μειώστε την υπάρχουσα χοληστερίνη στο σώμα σας
Μειώστε την LDL και μειώστε την οξείδωση
Αυξήστε την HDL ή την καλή χοληστερίνη

Η Sheri Berger, RD, γνωστή και ως The Plant Strong Dietitian μίλησε στο Shefinds.com για 2 τρόπους που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό μας.

Η προσθήκη περισσότερων διαλυτών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή μας είναι δύο από τα καλύτερα βήματα που μπορούμε να κάνουμε.

1. Τρώγε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητο συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μας. Και σύμφωνα με την Berger, η αύξηση της πρόσληψης διαλυτών ινών μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να μειώσεις τη χοληστερόλη σου.

«Οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής χοληστερόλης) στο αίμα σας», εξηγεί. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως πλιγούρι βρώμης, πίτουρο, φασόλια, κριθάρι, μήλα, αχλάδια και λιναρόσπορος σχηματίζει ένα τζελ γύρω από αυτή την «κακή» χοληστερόλη καθώς την χωνεύουμε, ώστε να μπορούμε εύκολα να την αποβάλλουμε από το σώμα μας. Για καλύτερα αποτελέσματα, η Berger συνιστά να τρώμε 5-10 γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών κάθε μέρα.

2. Τρώγε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Εκτός από τις διαλυτές φυτικές ίνες, τα υγιή λίπη είναι ένα άλλο εξαιρετικό είδος τροφής που πρέπει να ενσωματώσεις στην καθημερινή σου διατροφή για να μειώσεις τη χοληστερόλη.
«Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων, ενός κοινού λίπους στο αίμα που συμβάλλει στην υψηλή χοληστερόλη», λέει η Berger.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές νόστιμες επιλογές εκεί έξω, όπως ψάρια, λιναρόσποροι, σπόροι κάνναβης, σπόροι chia, καρύδια και σπόροι κολοκύθας – η λίστα συνεχίζεται!

«Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, η πέστροφα, οι σαρδέλες και η ρέγγα έχουν την υψηλότερη ποσότητα ωμέγα-3», λέει η Berger, σημειώνοντας ότι η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά την κατανάλωση ψαριών 2 φορές την εβδομάδα.

The post Μειώστε τη χοληστερίνη χωρίς να κόψετε το φαγητό: Κι όμως γίνεται appeared first on KalimeraEllada.gr.


Μετάβαση στην Πηγή Youfly.com
Author: Youfly.com KalimeraEllada

Σχετικές αναρτήσεις

Η Γη της Ελιάς: Η νέα ζωή της Αφροδίτης μετά τον Χρήστο

admin

Μικρούτσικος για Super Κατερίνα: «Ένιωσα πολλές φορές να καταπιέζομαι»

admin

Η Γη της Ελιάς: «Μπορεί να μην ξαναδούμε ποτέ τη Χάιδω»

admin